LADEN

Typ om te zoeken

Opmerkelijk commentaar van Jeff Bezos

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Opmerkelijk commentaar van Jeff Bezos

online aankopen

Bij een werknemersbijeenkomst van Amazon zijn er door Jeff Bezos opmerkelijk eerlijke antwoorden gegeven.
Een belangrijk commentaar van de CEO was dat Amazon zeker niet “Too big to fail” is. Het bedrijf kan er dus niet op hopen onkwetsbaar te zijn.
Hij ging zelfs verder. Hij gaf aan dat ook Amazon ooit om kan vallen, maar dat het de taak van het management en de werknemers is om dat moment zo ver mogelijk naar de toekomst te verschuiven.
Jeff zei: “Veel bedrijven gaan slechts 30 jaar mee. Slechts zelden haalt een bedrijf 100 jaar. We moeten dus realistisch blijven en ons realiseren dat het ook ons kan overkomen als we niet heel erg alert blijven.”
De vraag kwam naar aanleiding van het recente faillissement van Sears, dat in de jaren tachtig van de vorige eeuw een instituut in de VS was, zoals de V&D in Nederland.
De focus van Amazon moet de klant blijven en we moeten niet gaan navelstaren was het antwoord van Jeff op vragen van een werknemer.
In de laatste acht jaar is het aantal Amazon medewerkers vertwintigvoudigd. Er werken nu wereldwijd 600.000 mensen voor Amazon. Dat klinkt overigens al heel veel, maar de realiteit is dat deze 600.000 mensen zeker 2.000.000 mensen in de lokale middenstand vervangen. Kijk naar bedrijven als Sears en V&D die nu weg zijn. Weg, mede door het succes van Amazon. Kijk naar speelgoedzaken, boekenwinkels etc. in uw woonplaats.

online aankopen

Het succes van Amazon is ten kosten gegaan van veel kleine bedrijven.
Amazon’s management is (anoniem) bang voor schandalen die de komende jaren gaan ontstaan omdat het bedrijf te groot en te onhandelbaar dreigt te worden. Het overzicht dreigt verloren te gaan en dat is meestal een broedplaats voor fraude.

Tags
Vorig artikel

1 Reactie

 1. Theo Benschop 17 november 2018

  Toch is er n.a.v. het opmerkelijke commentaar van de heer Jeff Bezos goed nieuws te melden: de door de heer Tom Lassing geconstateerde problemen n.a.v. het opmerkelijke commentaar van de heer Jeff Bezos kunnen gelukkig of helaas niet opgelost worden door de heren Bezos en Lassing daar deze geconstateerde problemen t.a.v.

  “Waar beginnen multi nationale laissez-faire business as usual companies en waar eindigen multi nationale laissez-faire business as usual companies?”

  alsook vele andere geconstateerde problemen op de mooie, vredevolle platte camping Aarde in het mooie, vredevolle Universum op de historisch mooie, vredevolle weg naar vrede in het mooie, vredevolle UN PEACE SABBATH SHALOM SABBATH SJALOM PALACE in the Hague in the former Western colonial laissez-faire business as usual the beautiful peaceful Royal Kingdom the Netherlands reeds ca. 13 jaar geleden zijn geconstateerd door de heer Thomas L. Friedman in het voor de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke machten op de mooie, vredevolle platte camping Aarde in het mooie, vredevolle Universum op de historisch mooie, vredevolle weg naar vrede in het mooie, vredevolle UN PEACE SABBATH SHALOM SABBATH SJALOM PALACE in the Hague in the former Western colonial laissez-faire business as usual the beautiful peaceful Royal Kingdom the Netherlands zeer inspirerende boek “De aarde is plat” en wel in het hoofdstuk “Het grote Uitzoeken”.

  Welke reeds ca. 13 jaar geleden geconstateerde problemen dan ook op de mooie, vredevolle platte camping Aarde in het mooie, vredevolle Universum op de historisch mooie, vredevolle weg naar vrede in het mooie, vredevolle UN PEACE SABBATH SHALOM SABBATH SJALOM PALACE in the Hague in the former Western colonial laissez-faire business as usual the beautiful peaceful Royal Kingdom the Netherlands door de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke machten van de verschillende soevereine naties van de Verenigde Naties in een hier en nu van de mooie, vredevolle platte camping Aarde in het mooie, vredevolle Universum zonder ook maar 1 druppel zinloos bloed vergietende oorlog opgelost dienen te worden.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *