LADEN

Typ om te zoeken

Ontvangen vraag over goud (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Ontvangen vraag over goud (Tom Lassing)

Ik had gelezen dat als, of misschien beter gezegd wanneer, contant geld afgeschaft word de banken voor consumenten ineens negatieve rente zullen gaan rekenen en men zijn vermogen in goud om moet zetten. Maar dan vraag ik me af, als de machtige bankiers tot bovenstaande rotstreek in staat zijn. kunnen ze dan niet simpelweg de koop en vooral de verkoop van edelmetalen gaan verbieden door niet door de bank gecertificeerde bedrijven en consumenten?

– De route richting de afschaffing van contant geld wordt al gelopen. De Zweden zijn een braaf volk en daar zijn ze dan ook het verst. De perikelen rondom Julian Assange geven goed aan wat dit dan inhouden. Je doet iets dat de staat niet aanstaat en je rekeningen worden geblokkeerd. Een prima middel om je monddood en vleugellam te maken.
Dát is de macht die je de staat en de banken geeft als je volledig over gaat op digitaal geld van de banken.
Nu is Julian Assange een extreem voorbeeld, maar de lijn is al duidelijk. We weten allemaal dat de stap om iets voor het eerst te doen de moeilijkste is. Daarna is het slechts aanpassen van de regels.
Er is één geluk. De veranderingen vinden relatief langzaam plaats. Het duurt nog wel even voor men stapje voor stapje al onze rechten af heeft genomen. Maar de trend is wel duidelijk en dat is de trend dat we onze rechten stapje voor stapje kwijtraken. Vaak met volledige medewerking van de mensen zelf. De meeste mensen doorzien niet waar beperking op beperking toe leidt.
Immers, hoeveel mensen zijn er tegen digitaal geld? Het is toch makkelijk? Wat maakt het dan uit dat je niet meer met cash kan betalen?
Ze zien niet hoe dat enkele stappen verder gebruikt kan worden om extra belastingen op te leggen of gebruikt kan worden om je braaf te houden.
De handel in goud. We zien nu al dat goudhandelaren de grote transacties moeten doorgeven. Het is dus nog niet verboden, maar het wordt al wel geregistreerd. Ook hier is de trend steeds meer controle.
Goud is immers een alternatief op het geld van de banken en dat is dus voor bankiers en politici ongewenst. Immers, goud maakt onafhankelijk. Het gaat dus ontmoedigd worden. Hoeveel mensen zouden nu tegen de handel in goud zijn? Ik vrees dat als er nu een verbod zou komen, meer dan de helft van de mensen er geen probleem mee zou hebben.
We zien dat verbod nog niet komen, want zo’n verbod stap zou de meute dan mogelijk wel ineens wakker schudden. Dan werkt zo’n maatregel wel heel erg tegen de verdere onderdrukking. Die gok van een drastische maatregel nemen ze niet, maar de restricties richting goud worden groter. Meldingsplicht, BTW afdracht, extra belastingen, extra fiscale controles. De overheid en de banken hebben zat middelen om het steeds lastiger te maken.
Juist dat moet voor u een waarschuwing zijn!

50-euro
Ze willen ons volkomen afhankelijk hebben van het nepgeld dat ze euro noemen. Dan hebben ze totale controle over u. Het is aan u of u daar aan meewerkt en in welke mate u daar aan meewerkt.
Als uiteindelijk een meerderheid van de bevolking zo slim is om de gevaren te herkennen, dan zal het bijzonder moeilijk voor de overheid worden om verdere restricties door te voeren. Immers kunnen we ook ooit iemand gaan verkiezen die de belofte doet hier veranderingen in aan te gaan brengen. Een Nederlandse of Belgische Trump… Maakt die het dan waar? Dat is de vraag, maar de angst dat er een boze meerderheid op gaat staan zit er bij politici nu wel goed in. Dat op zich is goed, dat houdt ze scherp en het voorkomt dat ze al te openlijk hun streven naar totale controle voortzetten.
Maar hou er rekening mee, ze blijven het doen, heel sneaky, stapje voor stapje.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *