LADEN

Typ om te zoeken

Opvallende belegging Warren Buffett (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Opvallende belegging Warren Buffett (Tom Lassing)

Warren Buffett heeft vaak aangegeven dat de enige sector die op de lange termijn structureel geld heeft gekost de luchtvaartsector is. Ook hij deed eerder enkele niet bijster succesvolle transacties in die sector.
Het is daarop meer dan opmerkelijk dat nu blijkt dat hij aandelen van maar liefst drie Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen gekocht heeft.
Wat ziet hij nu ineens in die sector wat er eerder niet was?
Heeft het te maken met de olieprijzen, of zijn deze maatschappijen nu extreem goedkoop?
Ik ben eens gaan kijken.
American Airlines Group heeft een K/W van slechts 4,5 en een verwachte K/W van 10,5. Op die gronden een goedkoop aandeel. Toch is de PEG ratio negatief omdat de verwachtingen omlaag worden bijgesteld. Er is een schuld van 23,3 miljard en een cash positie van 6,75 miljard. Wel kennen ze bijna een half miljard aan vrije cash flow per jaar. Dit is dus wel degelijk een winstgevende onderneming… op dit moment. Toch is wer een 7,2% shortpositie in dit aandeel. Heel wat shorters zijn het niet met Buffett eens.
Delta Air Lines Inc doet nu een K/W van 7,7, maar er is geen verwachting voor de toekomst. Er is 7,6 miljard schuld en 3,1 miljard in kas. De boekwaarde is bijna 17 en de vrije kasstroom is een ongehoorde 4 miljard. Toch ook hier een shortpositie van bijna 1,6%.
United Continental kent nu een K/W van 8 en over volgend jaar een verwachte K/W van 10,4. Ook hier neerwaartse bijstelling van de verwachtingen. Er is een schuld van 11,5 miljard en in kas een kleine 5 miljard. Ook hier een vrije kasstroom van maar liefst 3,25 miljard. De shortpositie is maar liefst 4% groot.
Het mag duidelijk zijn dat Warren Buffett hier aandelen koopt van niet te dure maatschappijen, maar wel maatschappijen waarvan de verwachting is dat ze het moeilijker gaan krijgen. Wat weet Buffett over 2017 wat wij niet weten?
De koersen van de maatschappijen zijn al wel opgelopen. Buffett zou er nu al met 20% winst uit kunnen. In die zin heeft hij nu al gelijk gekregen. Deels komt dat omdat hij voor heel veel anderen gevolgd wordt. Zo ging de koers van United Continental alleen gisteren toen de belegging breed bekend werd al 4,46% omhoog.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *