LADEN

Typ om te zoeken

One liners die het goed doen

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

One liners die het goed doen

  • Baas in eigen land!
  • Baas over onze grenzen!
  • Baas over eigen wetten!

Het zijn de Wilders one-liners die het goed doen, maar er zit, net als indertijd bij de Brexit, geen inhoud achter.

Baas in eigen land… Wat is er dan nu zo vreselijk aan de huidige situatie? Op welk vlak zijn we zo erg achtergesteld dat we “ons land” terug moeten veroveren? De Corona crisis gaf aan dat we nog enorm baas in eigen huis zijn. Ieder land in de EU had eigen regels en ze probeerden elkaar te overtreffen in onderdrukking van de bevolking. Het bleek allemaal heel erg makkelijk te gaan.

Baas over onze grenzen… Ook zo’n mooie. Gooi je de grenzen dicht, dan houdt het in, veel meer controles, dus een grotere overheid, meer vertragingen, meer rompslomp, meer administratie. Dat terwijl vluchtelingen gewoon binnen kunnen wandelen, want we zetten geen hek om Nederland heen. Het is dus een loze kreet. Wat zijn nu de beperkingen in de huidige situatie die je zou verbeteren met het sluiten van de grenzen? Overigens bewijst Duitsland nu aan de grens met Polen dat je de grens nu ook gewoon extra kan bewaken. Allemaal binnen de EU.

Eigen wetten bepalen… In het VK kwamen ze er achter dat die Europese wetten eigenlijk heel goed waren. Ze beschermen de bevolking tegen ondernemingen die de hoekjes voor meer winst wilden afsnijden. Voedselveiligheid, milieu beschermingen, etc. Het is allemaal prima geregeld. Laat je dat los, dan gaat Tata steel haar gang weer, groeit Schiphol onbeperkt en zal Chemours in Dordrecht weer beginnen met pfas uitstoot.
Op welke vlakken zou je het anders willen en kan dat dan niet binnen de huidige regels? Ik zie het niet.
In het VK zagen ze het ook niet. Daar zie je nu dat de wetten soepeler voor ondernemingen worden en daarmee de consumentenveiligheid afneemt. Meer gifstoffen, minder beschermingen. Dat is niet in het voordeel van de consumenten.

Kortom, laat je niet foppen door die leuk klinkende one-liners. Het zijn loze beloftes waar geen verdere diepgang achter zit. De one-liners werken alleen bij mensen die niet verder willen denken dan de one-liner. Het vervelende is, ook die mensen mogen er straks over gaan stemmen…

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *