LADEN

Typ om te zoeken

One coin, wat vind ik daar nu van? (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

One coin, wat vind ik daar nu van? (Tom Lassing)

Ik blijf vragen krijgen over de One Coin.
Ik kan daar kort over zijn. Zoals dat er nu uitziet en wat mij betreft altijd uitgezien heeft, zou ik er geen cent in stoppen.
Waarom zal ik hieronder uitleggen.
Het bedrijf zegt heel veel te hebben, maar hun product is altijd ‘net om de hoek in de verte’. De presentatie is fantastisch, maar ze hebben steeds nog net niets, of het komt er binnenkort aan.
Hun marketing is vooral gericht op het succes van bitcoin. Dat werd 1000x meer waard, dus…
One Coin wordt als bedrijf geleid door marketing mensen. Mensen die heel makkelijk BS verhalen kunnen vertellen en ze ook prachtig weten te verzinnen. Dit is sinds enkele jaren een beproeft concept. Er is ook zo’n zelfde opzet over openbaar vervoer. Wat je doet, is een aantal marketing mensen bij elkaar zetten en een fantastisch concept bedenken.
Dat is het, een concept en meer niet.
Nu ga je dat concept promoten. Je stelt dat het al in een bepaalde ontwikkelfase is, je komt binnenkort met een presentatie etc. Ook geef je aan wie er al interesse hebben of er iets over gezegd hebben. Het liefst toonaangevende instanties of personen. Uiteraard zo vaag omschreven dat het nooit onafhankelijk te controleren is.
Rode vlag is steeds het feit dat de gegevens over je eigen bedrijf vaag blijven. Deelnemers en journalisten moeten niet kunnen nagaan wie wat waar achter het bedrijf. Immers, dat zou straks tot een claim tegen die persoon kunnen leiden.
Doel is zoveel mogelijk mensen overhalen geld te investeren en zo veel mogelijk mensen als mededader krijgen door ze geld te beloven als ze anderen overhalen mee te doen. Dit worden vaak heel fanatieke aanhangers, want op papier worden ze schatrijk.
Naar mate er meer mensen meedoen, kan je je marketing mooier opzetten en kan je je ‘bewijzen’ slimmer opzetten. Misschien kan je van al dat binnenkomende geld ook wel een paar techneuten inkopen die stellen dat ze er al aan werken en dat het fantastisch gaat worden.
Zo werkt dat.
Ze hebben echter nooit bewezen dat de One Coin ook echt bestaat! Het is op papier een pracht van een concept, maar waarom is het er nog altijd niet? Je koopt wel wat, maar wat koop je nu eigenlijk? Hoe komt de prijs tot stand, waarom kan de prijs van de One Coin alleen maar hoger worden?
Heel simpel beste lezer, omdat het naar mijn mening oplichting is. Dat is de enige logische reden.
Er zijn veel mensen die denken dat ze zoiets als One Coin gekocht hebben, dat wel. Die mensen zijn allemaal in het marketingverhaal gestonken. Maar als veel mensen ergens instappen, dan is het nog altijd geen bewijs dat het dus echt en serieus is.
De CEO is eind 2016 opgestapt en woont ondertussen in een land dat geen inwoners zal uitleveren. Zal ook wel toeval zijn? Ze is nu met een nieuwe munt bezig. Goh, dát is toevallig, dát had ik jaren geleden ook al voorspeld. Ben ik ineens ziener geworden? Of heb ik ondertussen, na jaren onderzoek te hebben gedaan, wel door hoe fraudeurs te werk gaan?
Het mislukken van One Coin dat straks bekend gemaakt gaat worden niet hun schuld. De overheid, de techniek, de concurrenten. Wat het ook is, het project is straks mislukt, maar je kan wel weer meedoen met het volgende project. Dat is nóg mooier, daar ga je nóg veel meer mee verdienen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *