LADEN

Typ om te zoeken

Onderwerpen die me in de problemen brachten

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Onderwerpen die me in de problemen brachten

fraude, alert

Sommige van de door lezers aangedragen onderwerpen geven me ook wel eens zware problemen. Als ik bijvoorbeeld een oplichter aanpak, dan kan je er de donder op zeggen dat deze of zelf belt, of er komt een brief of telefoontje van de advocaat.
Ze zijn dan niet zuinig met de claims.
De mooiste was 150.000 euro.
De minst leuke was van een criminele Engelsman die ernstige bedreigingen richting mijn gezin uitte.
Die 150.000 van een paar jaar geleden leek me indertijd een mooi bedrag, dus ging ik akkoord. Claim het maar, moet ik mijn gegevens even doorgeven zodat je me op de juiste manier kan aanklagen? Weet dat ik ook dit dan even op de site ga vermelden…
Oeps… Dat bleek voldoende om ineens een heel ander gesprek te voeren. De oplichters bluffen zich met veel verbaal geweld door de samenleving heen, tot er iemand opstaat die zich ineens niet laat afbluffen. Deze specifieke oplichter had zijn praktijken letterlijk 10 jaar in Nederland kunnen voeren door iedereen met veel verbaal geweld af te bluffen.

De sites en aanbiedingen zijn na onze aanvaring en de afwerking daarvan totaal aangepast en zo ver ik nu kan beoordelen is het nu afgelopen met de oplichtingen bij dat bedrijf.
Achteraf gezien was ik voor de ondernemer de wake up call. Hij was nooit begonnen met de intentie om oplichter te zijn, maar ieder jaar verlegde hij zijn grenzen en met de verbale kwaliteiten die hij van nature al bezat kwam hij met steeds meer weg. Tot het uiteindelijk zonder twijfel gewoon oplichting was geworden.
Ons eerste gesprek was letterlijk met bodyguard en juridische ondersteuning. Ons laatste gesprek met luie stoelen en een kop koffie.

Ik heb uiteindelijk in mijn loopbaan met Beursbox twee gerechtelijke procedures met oplichters doorlopen. De eerste via incasso. Deze persoon heb ik uiteindelijk failliet laten verklaren en ik heb na de rechtszaak door deurwaarders een inval laten doen. Dat was in België. Nu maken we veel grappen in Nederland over Belgen en mijn professionele ervaring is dat die grappen helaas niet overdreven zijn. Het incassobureau deed de inval, ze troffen de persoon in kwestie in het pand aan. Ze geven hem de kans om even iets uit zijn auto te halen en dat was de laatste keer dat hij zich officieel in België liet zien. Het enige van waarde was zijn auto en daar lieten ze hem mee wegrijden. Het erge is dat ze de gore lef hadden om me voor die blunder ook nog eens 14 maanden later een rekening te sturen. De vraag is dan vervolgens wie er grotere oplichters zijn, dit soort deurwaarders of de mensen bij wie ze geld proberen te halen. Ik heb hopelijk te maken gehad met de trieste uitzondering aan de schaduwzijde van de deurwaarderswereld.
De oplichter in kwestie is overigens drie jaar geleden zonder geld op zijn naam overleden. Niet alleen bleef hij me geld schuldig, ook moest ik alle rekeningen van de gevoerde procedure betalen. Het enige voordeel was dat hij zo ver mij bekend na de aanvaring met mijn persoontje nooit meer succesvol een scam opzette. Zodra iemand hem op Internet natrok kwamen ze op mijn pagina’s uit waar ik alles over hem uit de doeken deed. Toen hij overigens hoorde van zijn naderende einde heeft hij contact met me gezocht en in overleg met hem heb ik deze voor hem vernietigende pagina’s offline gehaald. Het had, gezien zijn falende gezondheid, geen zin meer om de praktijken van de man nog aan de kaak te stellen.
In de andere procedure bleek de oplichter die ik aanpakte financieel niet in staat te zijn tot welke betalingsregeling ook. Ik draaide de zaak om, bracht de aanklacht naar hem en toen bleek dat zijn oplichtingspraktijk zo onsuccesvol was dat hij letterlijk zonder geld zat. Ook hier draaide ik dus op voor mij eigen juridische kosten zonder kans die bij de oplichter in rekening te kunnen brengen. Een verdere procedure had nog meer geld gekost met reëel geen kans de onkosten ooit nog te kunnen verhalen.
Op zich is dat ook wel frustrerend. Je haalt wel oplichters uit de maatschappij, maar daar betaal je dan zwaar voor terwijl je wel met de sores van het dealen met dat schorem zit.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *