LADEN

Typ om te zoeken

Oliemarkt staat op een breekpunt

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Oliemarkt staat op een breekpunt

olieprijs

De internationale oliemarkt staat het water aan de lippen. Er is nog slechts voor enkele weken aan opslagcapaciteit beschikbaar. Als de vraag naar olie niet aantrekt, dan zullen productie en raffinage gestaakt moeten gaan worden. Dat zou een ramp inhouden, want het is moeilijk en duur een eenmaal stopgezet proces weer aan het draaien te krijgen.
De hoop is daarom dat de versoepelingen in Europa en de VS nét op tijd komen, zodat het breekpunt nét niet bereikt gaat worden.
Als dat lukt, dan verwacht ik de olieprijs voor eind dit jaar weer boven de $40. Dat zou een verdubbeling van de prijs zijn.
Hoe en wanneer kan je daar op inspelen?

  • De meest risicovolle manier is met futures. Persoonlijk denk ik niet dat particulieren zich daar mee bezig moeten houden. Misschien ben ik te behoudend, maar ik ben van mening dat je als particuliere belegger zulke risico’s niet moet willen nemen.
  • Een andere manier is via een ETF of een short ETF. Je pakt dan een mandje en er is een goede liquiditeit. Het grote voordeel is de relatie lage kosten en vanuit het mandje een relatief laag risico omdat je niet afhankelijk bent van specifiek één bedrijf.
  • Het nadeel van een bepaald aandeel heb ik daarmee ook besproken… Kies je voor een bepaald aandeel, dan ben je afhankelijk van OOK het sentiment rond dit bedrijf. Als bijvoorbeeld de CEO in bed bij de verkeerde vrouw wordt gevonden, dan kan je dat 50% van je kapitaal kosten. Zoiets moet je ook niet willen.
  • ALS je dan al voor een bepaald bedrijf zou gaan, kies dan voor opties of eventueel een combinatie van aandelen en opties.

Ik ben geen fan van grijze energie, maar hier liggen vanwege de enorme koersbewegingen dit jaar wel enorme kansen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *