LADEN

Typ om te zoeken

Oekraïne worstelt nog altijd met corruptie

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Oekraïne worstelt nog altijd met corruptie

Alle goede intenties ten spijt is corruptie nog een probleem waar Oekraïne keer op keer tegen aan loopt.
Zo zit het parlement nog vol met mensen die er dankzij hun connecties zijn gekomen. Ook delen van het leger zijn nog altijd de ‘oude’. Vooral lokale milities zijn bekenden van elkaar en oorlog of niet, hun model is en blijft er één van ons kent ons.
Zo zien we grote problemen met de lokale milities rondom Odessa. Daar worden mensen letterlijk van straat geplukt om gedwongen te worden te dienen in het Oekraïense leger. Dat terwijl wettelijk gezien die gedwongen mobilisatie nu niet legaal is. Het punt is echter, als je connecties hebt, dan kan je nog altijd iemand anders jouw dienst laten vervullen. Dus laat je iemand van de straat plukken.
In Oekraïne is dit al een behoorlijk schandaal aan het worden, maar de parlementsleden die er over gaan zijn vriendjes van de lokale machthebbers.
Die corrupte parlementsleden zijn niet zonder verkiezingen weg te sturen. In de huidige omstandigheden verkiezingen houden is echter ook onmogelijk. Het is dus een vrij onmogelijke situatie die een goede president ook niet zo maar op kan lossen. Zelenski is een briljante leider in oorlogstijd, maar ook hij is niet in staat gebleken om de hardnekkige corruptie uit het systeem te krijgen. Oekraïners zijn die corruptie aan de top van de politiek en het leger echter wel beu. Misschien dat dat genoeg druk zet voor blijvende veranderingen, maar zo ver zijn we nog niet.
Oekraïne in de EU kan vanwege de hardnekkige corruptie zeker nog geen sprake van zijn.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *