LADEN

Typ om te zoeken

Niek Hoek, aangeschoten wild

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Niek Hoek, aangeschoten wild

De voormalige bestuursvoorzitter van Delta Lloyd vond in 2011 dat de enorme beloningen de reden niet waren dat de kredietcrisis was uitgebroken.
Ik ben het nog altijd totaal niet met hem eens. In mijn ogen is overduidelijk dat het jagen naar persoonlijke bonussen de grootste reden is geweest dat men regels aan de laars lapte en rommel ging verkopen.

Alles werd in het werk gesteld om maar meer persoonlijke bonus te verdienen en juist heel dat bonussysteem is er de belangrijkste oorzaak van dat banken en verzekeraars wereldwijd de mist in gingen. Men ging zelfs wetgeving aanpassen om via die weg maar nog meer bonus te kunnen krijgen… en dan zouden bonussen de oorzaak van de crisis niet zijn? Sorry, maar op welke planeet leefde Niek Hoek de afgelopen jaren?
Dat ontkennen is in feite ontkennen dat je als sector vreselijk fout hebt gezeten.
Niek Hoek wil nu wederom onder de DNB keuring van topmensen binnen de sector uitkomen. DNB wil hem namelijk keuren om te bezien of hij wel geschikt kan zijn als commissaris bij NIBC. Ze wilden dat indertijd ook al doen toen hij CEO van Delta Lloyd was, maar hij nam snel afscheid voor het zo ver kwam.
Via een kort geding wil Niek Hoek nu de herkeuring als commissaris voorkomen.

Het feit dat de slecht functionerende DNB wil controleren of de slecht functionerende top van de financiële wereld wel kennis van de materie heeft, is op zich al een klucht. Het feit dat je als CEO doodleuk ontkent wat een belangrijke oorzaak was van de crisis en je onder de kenniskeuring uit probeert te komen, maakt dat het nog bijna een leuke klucht gaat worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *