LADEN

Typ om te zoeken

Never waste a good crisis

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Never waste a good crisis

hulp, subsidie, middelen

Daar moet ik keer op keer aan denken als ik op radio, tv of op Internet zie hoor of lees dat bedrijven de nodige claims bij de overheid neerleggen.
De Horeca in Nederland heeft het nog nooit zo goed gehad als de laatste drie jaar. Dan gaat het mis, en dan moet er steun komen op het niveau van de hoogste inkomsten ooit. Alsof ze nog nooit gehoord hebben van vet op de botten.
Natuurlijk, dit wat er nu plaatsvindt had niemand voorzien. Dat klopt, maar je verlies dan maar neerleggen bij de belastingbetaler is wel heel makkelijk.
Ook andere sectoren weten via hun lobbyisten snel een greep te doen naar de ineens beschikbare middelen. Maakt niet uit met welke reden, straks wordt er gevraagd of het geld is uitgegeven en als de overheid dan moet toegeven dat ze eigenlijk nooit aan uitkeren zijn toegekomen omdat niemand had vastgesteld wie in aanmerking kwam, dan gaan ze nat. Dus ze geven uit aan de eerste die vragen, want die zullen wel de hoogste nood hebben en wie controleert het?
De grootste lobbyisten ter wereld weten dat als geen ander. Als Elon Musk zegt dat hij wel even beademingsapparatuur gaat maken, dan is het niet voor patiënten. Het is voor iedereen die ook gaat zien op welke gronden hij miljarden van de overheden los kreeg in deze mondiale crisis. Het zal je de adem benemen hoe soepel hem dat afgaat, maar gelukkig heeft hij daar dan straks beademingsapparatuur voor.
Ik weet wel waar het geld zeker niet gaat komen. U weet dat ook.
Wat doen we met die wetenschap?
Accepteren we dat, zoals we dat altijd doen, of gaan we, zoals na 2008, in protest om dan NA die protesten, als iedereen weer naar huis is, alsnog genaaid te worden?
Wil je dat het anders wordt, dan is eigenlijk de beste weg om gewoon ook je claim snel en liefst georganiseerd bij de overheid neer te leggen. Dus ZZP’ers, Cateraars, evenementenorganisaties, en iedereen die altijd nét niet tot de inner circle van gevestigde bedrijven horen, organiseer je en ram die claim in de strot van de politiek. Laat ze maar eens verdrinken in het werk om die verdeling echt goed te doen. Ze hoefden dat immers nooit, omdat tot op heden slechts de machtigste lobby’s claims leggen en toevallig zijn die claims net zo groot dat de hele pot op gaat. Alsof ze vooraf al wisten…

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *