LADEN

Typ om te zoeken

Na China ook Kirgizië (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Na China ook Kirgizië (Tom Lassing)

China heeft enkele jaren geleden haar bevolking opgeroepen om vooral zelf ook goud te sparen. In Kirgizië hebben ze vanuit de centrale bank nu hetzelfde goede advies aan de bevolking gegeven. Men is er door de directeur van de centrale bank opgeroepen om per persoon minstens 100 gram goud te bezitten.
De centrale bank zelf zal haar energie steken in het aanbieden van goud aan de bevolking.
De afgelopen twee jaar is 140 kilo goud via de centrale bank aan de bevolking verkocht. Dat is op een bevolking van zes miljoen nog bijna niets. Je moet je zelfs afvragen of het daarmee wel nieuws is. Naar verluidt zet men nu wel vol stoom door om de komende jaren de droom van 100 gram goud per inwoners tot realiteit te maken. In mijn ogen is dit een typisch geval van bull shit nieuws om maar iets positiefs over goud te kunnen zeggen.
Overigens heeft ook Turkije in 2016 via Erdogan de oproep gedaan om buitenlands geld om te zetten in goud. Onduidelijk is in hoeverre er in Turkije door de bevolking gevolg aan is gegeven.
Ik denk dat het in de kern echt een heel slimme zet is die wereldwijd navolging zou mogen krijgen. We moeten vooral af van die waardeloze dollar obligaties en cash dollars. Stuur dat maar terug naar Amerika en laat ze zelf maar op hun eigen schulden zitten.
Het feit dat in Kirgizië na twee jaar pas 140 kilo goud verkocht is, geeft aan dat men nog tegen dovemansoren aan het praten is. De bevolking heeft zelfs daar blijkbaar nog veel te veel vertrouwen in de fiat munten van de wereld.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *