LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 februari

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 februari

3,5% van de nieuwsbrief lezers krijgt momenteel de nieuwsbrief helaas niet. Dat is mede het gevolg van de hackpogingen die de laatste weken gedaan zijn vanuit Koerdistan. Alles lijkt nu weer in orde te zijn, maar providers passen niet altijd direct hun instellingen weer aan.
– De gemeente Barneveld wil noordelijk van de huidige bebouwde kom een nieuwe wijk gaan bouwen. Er moeten zo’n 1500 woningen gaan komen. Er blijft een groene corridor bestaan tussen deze nieuwe wijk en het bestaande industrieterrein Harselaar. In het beoogde plangebied liggen nu op 30 hectare die nog niet van de gemeente zijn nog enkele boerenbedrijven. De architecten willen zo veel mogelijk bestaande contouren in de nieuwe wijk verwerken.
– BAM heeft ene lagere omzet, maar hogere winst weten te behalen. Ze maakten 7 miljard omzet. Daarop maakten ze een netto winst van 46,8 miljoen euro.
– Een enquête van enkele militaire vakbonden heeft uitgewezen dat twee derde van de militairen die de enquête ingevuld hebben weinig vertrouwen in de legertop hebben. Vooral het tekort aan mensen en middelen wordt de top verweten.
– Er gaat een verbod komen op het adverteren voor risicovolle financiële producten. Onder meer aanbieders van binaire opties en cfd’s zullen dat gaan merken. Ik vraag me af hoe je dit kan gaan handhaven. Waar ligt immers de grens tussen een advertentie en een mening? Natuurlijk zijn die beide zaken ‘anders’, dat realiseer ik me wel, maar mijn vraag is, waar ligt de grens? Hoe ga je die ‘grens’ als die er al is, handhaven?
Ik ben het eens met de AFM dat het waardeloze producten zijn en ik realiseer me heel goed dat de meeste fraude richting particulieren in deze hoek te vinden is, maar is een stukje als dit, waarin in er negatief over schrijf toch ook niet reclame? Er zullen nu mensen gaan zoeken naar dat intrigerende product dat blijkbaar ‘eng’ is. Zoiets trekt nu eenmaal wel aan.
– Goed nieuws voor kwekers. De klassieke veredeling gaat niet onder het patentrecht vallen. Een zware klap voor Monsanto en de andere kwalijke ondernemingen die voor god wilden spelen en de natuur wilden bezitten. De strijd is nog niet gestreden. De politieke wens moet nu nog wel in wetgeving verankerd worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *