LADEN

Typ om te zoeken

Mooie aandelen kiezen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Mooie aandelen kiezen

Wat is nu een goed of mooi aandeel?
Het makkelijkste antwoord is uiteraard, een aandeel dat de komende tijd in waarde stijgt…
Hoewel dat te makkelijk lijkt, is het wel een interessante kijk op wat een mooi aandeel is. Recent schreef ik al dat mijn collega Jack Hoogland daar wel eens anders naar kijkt. Niet dat hij niet hoopt op een komende stijging, maar hij koopt vaak aandelen die juist niet het signaal geven dat ze in waarde gaan stijgen. Hij wil ze namelijk spotgoedkoop oppakken. Totaal onpopulaire aandelen zijn extreem goedkoop. Je koopt die juist omdat niemand ze ziet zitten.
Je hoop en verwachting is dan dat deze visie op de aandelen gaat veranderen, omdat andere beleggers nog niet inzien hoe mooi het bedrijf er achter is.
Het nadeel van die aanpak is dat je wel eens lang moet wachten voor dat nieuwe inzicht komt.

De meeste beleggers voelen zich meer thuis met aandelen die al even gestegen zijn en dat vooralsnog wel lijken te blijven doen. De trendbeleggers.
Als je dat goed ziet, dan spring je op een rijdende trein en je hebt ‘nooit’… zeg nooit ‘nooit’, dalende koersen. Deze beleggers zijn vooral technische beleggers en ze kijken dan ook op de grafiek, terwijl degenen die de koopjes zoeken vooral naar de fundamentele gegevens kijken.

Wie is het meest succesvol?

Nu, de rijkste en meest bekende belegger is Warren Buffett. Hij is pertinent iemand vanuit de stap van Jack. Warren Buffett koopt keer op keer verrassende aandelen. Zo kocht hij een spoorlijn bedrijf op het moment dat die sector nog het meest op een dooie pier leek. Iedereen en zijn schoonmoeder verklaarde hem voor gek. Hij verdiende er vele miljarden mee.
Zijn fundamentele analyse was juist heel goed geweest en hij kocht op de bodem van de markt.
Het succes van Warren Buffett is opmerkelijk en dat maakt dan ook dat die methode van beleggen misschien minder makkelijk is dan de methode van trendbeleggen. Misschien moet je meer kennis van de economie hebben om fundamenteel te kunnen beleggen. Aan de andere kant denk ik dat het vooral ook de analyse van gegevens is. Doe dat goed en je wint al veel. Daarom ben ik zo enthousiast over www.financialstockdata.com. Daarin kan je heel snel heel veel data vinden, maar ook vergelijken met andere bedrijven. Het geeft je een enorm inzicht ‘achter’ de cijfers van de bedrijven. Gebruik dat en je geeft jezelf ook een voorsprong op veel andere beleggers.
Gebruik kortingcode ‘beursbox’ en je krijgt 30 dagen gratis gebruik van heel het systeem.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *