LADEN

Typ om te zoeken

Monetaire beperkingen

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Monetaire beperkingen

bitcoin, goud

Het gaat weer eens vreselijk mis in Argentinië. Een situatie die te voorkomen was, maar de Argentijnen hebben er een handje van keer op keer de verkeerde politici aan de macht te brengen. Ze kiezen er steeds zelf weer voor.
De Argentijnse peso is de laatste weken weer eens fors waarde aan het verliezen. Daar merk je in Argentinië in die zin wat van, dat energie en geïmporteerde spullen veel duurder worden. Argentijnen die spullen uitvoeren merken het ook, die worden nu schatrijk omdat ze in dollars betaald worden en die dollars zijn ten opzichte van de pesos veel meer waard aan het worden.
Bezitters van dollars en euro’s zijn er goed af. De bezitters van goud en zilver ook. Ook bitcoin eigenaren komen in de crisis nu goed weg.


Wie echter spaarde in de peso, die zag de waarde van het spaargeld in enkele weken halveren.
Het is niet de eerste keer. Argentijnen sparen dus niet in pesos.
Ook dat is één van de problemen die het land heeft. Sparen heeft er geen zin, tenminste… sparen in de eigen munt.
Voor veel mensen houdt het in dat ze dus helemaal niet sparen. Beter maak je al je geld snel op.
De omloopsnelheid is dus enorm en dat maakt dat inflatie gierend uit de hand loopt.
Door de restricties op te leggen met betrekking tot de handel in buitenlandse valuta hopen ze dat de val van de eigen munt tot staan komt. Die restricties maken het lastig om genoeg euro’s en dollars om te wisselen. Goud zou dus nu beter zijn, want daar gelden nog geen beperkingen op. Bitcoin idem dito.
Zo’n restrictie maatregel werkt eigenlijk nooit. Het bevestigt slechts ieders vermoeden dat het niet goed zit. De zwarte markt is nu dus in vol bedrijf. Krijg je je loon, of krijg je bij een verkoop van iets de peso in handen, dan is je grootste doel deze pesos zo snel mogelijk weer kwijt te raken.
Beter zou het zijn als ze eindelijk eens eerlijke politici kiezen, maar één van de grote fouten van democratie is dat de verkeerde mensen er door boven komen drijven. Dat is helaas niet alleen een Argentijns probleem gebleken.

Tags

1 Reactie

  1. jmm.peters 5 september 2019

    zo ook in Nederland zitten we met een verkeerde partij VVD, de partij van verleiden liegen en bedriegen. zij maken hier de democratie kapot. vraag mij trouwens ook af hoe het mogelijk is dat een partij voor multinationals in een land, met democratie geaccepteerd kan worden. hoort totaal niet in het rijtje thuis. want democratie is toch voor het volk…..niet voor het geld en de machthebbende. daarom werk het kapitalisme ook niet meer. want er worden geen belastingen geheven aan de mensen waar teveel geld en macht zit. opeens liggen er hopen en bergen met geld bij enkele personen en bedrijven. geld waar ze geen raad meer mee weten wat te doen. om uiteindelijk om te zetten in tanks en wapens, oorlog om hun vermogen te beschermen. de rest van het volk leeft in armoede en slavernij.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *