LADEN

Typ om te zoeken

Moet het Chinese Evergrande gered worden?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Moet het Chinese Evergrande gered worden?

Evergrande is de grootste vastgoed ontwikkelaar van China. Het bedrijf heeft omgerekend een schuld van 300 miljard dollar opgebouwd en is nu niet meer in staat om vanuit de kas de rente te betalen. Een recente poging om vastgoed af te stoten is mislukt.
De vraag is uiteraard nu of Evergrande gered moet worden. De vraag is daarbij hoeveel andere bedrijven daarna ook gered moeten worden…

 • Ik heb al vaker geschreven dat China eerst haar vastgoed bubbel moet oplossen voor het de nummer één van de wereld kan worden. Dan is de vraag… los je het op als je het bedrijf of de sector met veel geld gaat redden?
  Ik denk het niet.
  Dan is het eigenlijk belonen van iets dat fundamenteel fout is. China is het meest kapitalistische land in de wereld. Als er ERGENS een land is waar ze niet zullen helpen, dan is het in China!
  Dat gaat enorm pijn doen, maar China is niet, zoals de VS, het centrum van de wereld. Het geldsysteem hangt niet aan de Yuan.
  Het is een Chinees probleem, geen wereldwijd probleem.
  Natuurlijk is er angst, maar hier gaat China geschoren worden en het wordt tijd ook.
  Stel even dat China zou helpen, dan is het slechts uitstel van executie. Het probleem is namelijk dat het vastgoed nagenoeg waardeloos is. Er is simpelweg geen serieuze onderliggende waarde.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *