LADEN

Typ om te zoeken

Mijn Nigeriaanse vriend

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws

Mijn Nigeriaanse vriend

fraude, oplichting

Ik kreeg een bericht van mijn vriend uit Nigeria. Ik was hem eerlijk gezegd helemaal vergeten, maar hij kent mij blijkbaar nog wel. Zijn naam is Robert Mbeki. Hij schreef me onderstaand voorstel:
“Goedemorgen beste vriend, (U ziet, ik ben niet gewoon een vriend, ik ben “beste’ vriend!) ik ben de credit manager bij Standard Bank Plc, Zuid-Afrika, ik schrijf u een zakelijk voorstel voor het overdragen van een grote som geld van € 4,5 miljoen (4.500.000). Dit account was in het bezit van Mr. Manfred Gunther, een klant van onze bank die tijdens een vliegtuigongeluk met zijn familie stierf. Manfred Gunther was van Duitse afkomst. Ik heb de medewerking van een buitenlandse partner zoals jij nodig om het geld in jouw land te krijgen, omdat de regering van Zuid-Afrika het geld als niet-opgeëiste fondsen zal innen als we het geld niet buiten de bank overboeken. Ik zal al het mogelijke doen met de hulp van mijn advocaat om alle juridische documenten te verkrijgen, zodat onze bank het geld op uw naam als wettige begunstigde/partner kan overmaken aan wijlen Mr. Manfred Gunther. Nadat het geld is vrijgegeven, levert de bank het geld via onze diplomatieke bankdienst af naar Europa, waar u het geld zonder problemen kunt terugkrijgen. Ik kom later om je te ontmoeten om te delen. Voor uw hulp ontvangt u 50% van het totale geld, terwijl het saldo 50% wordt verdeeld tussen mij en mijn collega’s. Merk op dat er geen risico is in deze onderhandeling. Neem contact met me op als je geïnteresseerd bent in mijn privé e-mail: robert.mbeki@aol.com voor meer informatie. Lees alstublieft: http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/859479.stm Vriendelijke groeten, Robert Mbeki”

fraude, oplichting

Robert zit er totaal niet mee dat hij de daadwerkelijke dood van 96 Duitsers, 2 Denen, 1 Amerikaan en 9 Fransen misbruikt voor zijn scam. Natuurlijk de crash was al in 2000, dus het leed is al wel wat gesleten, maar toch…
Ik heb echter uiteraard geen trek een dergelijk voorstel, zelfs al zou hij alles zijn wat hij zegt dat hij is. Hij mag dan wel mij een ‘beste vriend’ vinden, erg goed kent hij me dan blijkbaar toch niet.
Maar wat is de fraude nu eigenlijk, want dat het fraude is, dat is wel duidelijk, maar hoe dan?
Nu, dat is hoogst waarschijnlijk heel simpel. Om die miljoenen over te maken moeten ze kosten maken. Ze gaan even inschatten hoe happig je bent, maar enkele tienduizenden euro’s zou wel prettig zijn. Die kosten moet jij ophoesten, immers, Robert komt al met de som geld van de klant van de bank die hij wel wil delen. Nu moet jij over de brug komen.
Uiteraard is Robert niet meer bereikbaar op het moment dat jij je geld hebt overgemaakt.
Ik was er van overtuigd dat deze domme scam niet meer zou voorkomen. Helaas echter is zelfs deze oudste scam nog altijd niet uitgestorven.

Voor andere soorten scams… Vraag hier gratis het Bedrog E-boek aan en weet voortaan hoe ze je proberen te neppen!

Tags

4 Reacties

 1. a kleijn 11 december 2018

  Gelukkig dat je je ´vrienden ´ alyijd nog zelf mag uitzoeken.
  Weet niet hoe lang dat nog kan/mag in dit land

  Beantwoorden
 2. Myriam Bruneel 11 december 2018

  Ja dit kwam al eerder ter spraken in het radioprogramma van de inspecteur. Hele dagen krijgen we mails om rekeningsnummers en een beetje later zou je zelf incassoburaus op bezoek krijgen of ze vragen rechtstreeks aan de Bank om zoveel van je rekening af te halen. Ik zeg doe maar. Eens als het te bont was heb ik raad gevraagd de instantie voor conumenten en die gaven dit door aan de provider. De provider zei: het komt niet van ons, als je de provider kent moet je die ook aanspreken. Ze stellen onmogelijke zaken voor maar ik reageer nooit. Een pittig antwoord als je een dergelijke telefoon krijgt is: ik heb het nu te druk, kun je gisteren eens terug bellen want morgen ben ik er niet!

  Beantwoorden
 3. Anne T 12 december 2018

  Ha gelukkig schrijft Mbeki foutloos Nederlands, bewonderenswaardig hihi. Ze worden ook zo goed dat het keurig wordt ingepakt.
  inderdaad trappen er nog altijd mensen in, en niet enkel dementerenden.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *