LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 december 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 december 2018

goudprijs

– De top van ING gaf de CEO toch een forse bonus ondanks dat ze gewaarschuwd werden dat er nog een megaboete aan zat te komen vanwege een witwasaffaire waaraan ook ING deelgenomen had. Waarom ben ik niet verbaasd? Ik vraag me af waarom de directie en bestuur van ING nog een WC heeft met aansluiting op het riool. Ze zouden ook gewoon letterlijk vanaf hun hoge toren op ons kunnen schijten!
– De relatie tussen China, Canada en de VS is behoorlijk onder druk komen te staan door de aanhouding van de CFO van Huawei. China heeft de aanhouding alsnog hoog opgenomen. Ze mag ondertussen van de Canadese autoriteiten niet naar haar huis in Vancouver. Sneu, maar zo werkt dat voor het klootjesvolk vaak ook als ze opgepakt worden. Pas later blijkt of de arrestatie terecht was.
– De goudprijs heeft vrijdag een hoogste koers in 5 maanden gehaald.

goudprijs

Volgens enkele analisten omdat de FED wel haast klaar lijkt te zijn met de reeks aan renteverhogingen. Ondertussen viel het aantal toegenomen banen de analisten flink tegen. Er kwamen 155.000 banen bij, dar waar er 198.000 verwacht werden. Ook de loonstijging was lager dan verwacht. Het werkloosheidspercentage is sinds 1969 niet zo laag geweest in de VS. Voor u helemaal blij wordt, de regels zijn ondertussen wel flink aangepast voor wat als werkloos geldt. Dat is niet nieuw, dat is sinds tientallen jaren het geval.
– De ruzie tussen Nissan en de topman van de fabrikant Carlos Ghosn is compleet. Zelfs al zou Carlos nu vrij man zijn, dan nog mag hij van Nissan niet terug naar zijn (van het bedrijf gehuurde) appartement in Rio omdat ze bang zijn dat hij bewijs zou vernietigen. Volgens Nissan is de fraude door Carlos gepleegd zonder medeweten van Nissan.
– Abu Dhabi heeft Cosco uit China een dertig jaar durende concessie op haar haven gegeven. Het land kiest daarmee overduidelijk voor het Chinese kamp. Dit was onvermijdelijk door de ruzie met Saoedi Arabië, dat duidelijk voor het Amerikaanse kamp heeft gekozen.
– In het Witte Huis de komende weken weer een aantal veranderingen. John Kelly gaat vertrekken en Nick Ayers, de topman van de Vice President stapt ook op.
– Uber en Lyft zijn in een race om de snelste IPO verwikkeld. Lyft staat momenteel voor, maar Uber wil ze maar niet zomaar voorrang verlenen

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *