LADEN

Typ om te zoeken

Chinees Amerikaanse onderhandelingen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Chinees Amerikaanse onderhandelingen

onderhandelingen

Hoe vinden dat soort onderhandelingen nu eigenlijk plaats?
Daar is wat duidelijkheid over gekomen.
Er is namelijk op hoog ambtelijk niveau telefonisch met elkaar gesproken en in milde mate onderhandeld. Daar zijn uiteindelijk resultaten van op papier gezet en de hoge ambtenaren zijn daarmee naar hun politieke bazen gegaan. Die politieke bazen zijn de ministers en staatssecretarissen.
Met de punten die de ambtenaren op hebben geschreven gaan die nu echt onderling in onderhandeling. Ambtenaren kunnen namelijk wel praten met elkaar, maar kunnen hooguit hun eigen politieke bazen proberen te sturen.
Die politieke bazen hebben ook een zekere beslissingsruimte.

onderhandelingen
Zodra de politieke subtoppers hun plasje er over gedaan hebben en men het eens is over een tekst, dan wordt deze bij de grote leiders gebracht. In het geval van Trump wordt een document van 500+ pagina’s in één alinea uiteengezet en als ze slim zijn zetten ze in de samenvatting alleen wat Trump wil horen.
Trump is echter niet geheel gek. Hij heeft zich namelijk met de zorgverzekering zo door zijn eigen republikeinse partij politici in de luren laten leggen. Dat is de reden dat Trump nu nooit meer één persoon laat onderhandelen, maar altijd een aantal personen stuurt en liefst personen die elkaar om politieke redenen niet mogen. Hun onderlinge tegenstellingen zijn bijna een garantie dat een trucje naar Trump toe door de ander zal worden verraden.
Het punt is nu, hoe kan je een samenvatting maken van een stuk van 500+ bladzijdes, als je weet dat je politieke tegenstander aan jouw kant de punten van jou in de 500 pagina’s tekst zwart gaat maken bij de president? Dat maakt dan ook dat niemand nog zaken wil doen met het Witte Huis, omdat Trump heen en weer blijft bewegen tussen de verschillende kampen in zijn eigen regering. Daarom mislukken al die onderhandelingen met Trump en komt er eigenlijk nooit echt iets serieus van de grond. Het blijft vaak vooral bij een andere naam voor bestaand beleid.

Tags

1 Reactie

 1. Theo Benschop 11 december 2018

  “Zodra de politieke subtoppers hun plasje er over gedaan hebben en men het eens is over een tekst, dan wordt deze bij de grote leiders gebracht. Zodra de politieke subtoppers hun plasje er over gedaan hebben en men het eens is over een tekst, dan wordt deze bij de grote leiders gebracht. In het geval van Trump wordt een document van 500+ pagina’s in één alinea uiteengezet en als ze slim zijn zetten ze in de samenvatting alleen wat Trump wil horen. Trump is echter niet geheel gek. Hij heeft zich namelijk met de zorgverzekering zo door zijn eigen republikeinse partij politici in de luren laten leggen. Dat is de reden dat Trump nu nooit meer één persoon laat onderhandelen, maar altijd een aantal personen stuurt en liefst personen die elkaar om politieke redenen niet mogen. Hun onderlinge tegenstellingen zijn bijna een garantie dat een trucje naar Trump toe door de ander zal worden verraden.Het punt is nu, hoe kan je een samenvatting maken van een stuk van 500+ bladzijdes, als je weet dat je politieke tegenstander aan jouw kant de punten van jou in de 500 pagina’s tekst zwart gaat maken bij de president? Dat maakt dan ook dat niemand nog zaken wil doen met het Witte Huis, omdat Trump heen en weer blijft bewegen tussen de verschillende kampen in zijn eigen regering. Daarom mislukken al die onderhandelingen met Trump en komt er eigenlijk nooit echt iets serieus van de grond. Het blijft vaak vooral bij een andere naam voor bestaand beleid.”

  Dit is niet juist. Dit gebeurt bij iedere nationale of multi nationale groenteboer die uiteraard niet de hele tijd gek is die twee werknemers in dienst heeft, die uiteraard niet de hele tijd gek zijn en die bijvoorbeeld dan ook beiden er schoon genoeg van hebben om rond de kerstdagen de zware groentekisten met gezonde appels buiten te zetten, en die zich vervolgens over een tekst buigen over hoe de groenteboer die uiteraard niet de hele tijd gek is dit nu het beste kan oplossen.

  Dus de bazen van die ambtenaren, dus bijvoorbeeld Trump en zijn Chinese collega, die uiteraard niet de hele tijd gek zijn, denken laat die ambtenaren achter hun ambtelijke bureautjes in hun ambtelijke molens die mogelijk, wie zal het zeggen, niet de hele tijd gek zijn maar met papier schuiven, als ze dan zo graag met papier willen schuiven, dan breekt het lijntje niet, je staat erbij en je kijkt ernaar, iedereen blij en gelukkig, het moet goed voor de werkgelegenheid zijn.

  En als de bazen van die ambtenaren het geschuif van het papier echt helemaal zat zijn, dan drukt een van de bazen, of beiden tegelijk in het Anglo-Amerikaanse militaire Checks and Balances systeem van de Mutual Assured Destruction van zelf gecreëerde vijanden op het knopje, en hebben de bazen dat probleempje tot het einde der tijden ook weer opgelost!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *