LADEN

Typ om te zoeken

Middelen na verliezen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Middelen na verliezen (Tom Lassing)

Mijn zoon had deze week een windfall profit omdat een aandeel dat hij terug kocht omdat de koers gehalveerd was ineens een koersstijging van 60% liet zien.
Hij had het goed gedaan, maar het was mazzel. Een aandeel terugkopen alleen maar omdat de koers gehalveerd was, is niet de juiste motivatie om het aandeel terug te kopen. Immers kan die koersdaling wel volkomen terecht zijn. In dit geval was dat ook zo, de mijnen van het bedrijf voldeden niet aan de (hoge) verwachtingen. Zonder onverwachte overname was er weinig reden tot optimisme geweest.
Mijn zoon had mazzel en hij heeft zijn winst ook verzilverd.
Ik ben overigens geen tegenstander van middelen. Ook ik doe het wel eens, maar dan alleen als er een economische reden toe is. Het blijft echter een strategie waar je heel vorozichtig mee moet zijn. Je kan er ook je verliezen mee laten oplopen waarmee je in feite je positie in een slecht aandeel alleen maar groter maakt. Je moet dus wel heel zeker van je zaak zijn om dat te doen.
Helaas is zelfs dan succes geen garantie.
Uiteindelijk loop je dan, als het blijft misgaan, tegen een fors verlies op en dat moet je maar zien goed te maken met veel andere posities die het wel direct goed doen.
In principe zeg ik dus, neen, niet doen, tenzij…

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *