LADEN

Typ om te zoeken

Meer rendement door het schrijven van opties (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws Opties

Meer rendement door het schrijven van opties (Tom Lassing)

Eén van de meest makkelijke manieren om met opties te werken is het schrijven van Call opties op aandelen die u in bezit heeft. Eén heel leuke manier is Call opties te schrijven op aandelen die u net gekocht heeft.
Stel even, u koop aandeel A voor 28 euro per stuk. Zodra u deze aandelen gekocht heeft, schrijft u Call opties op de aandelen met een uitoefenprijs van 30 euro. De looptijd van de opties liefst zo kort mogelijk. Deze opties moeten echter wel minstens 1,00 euro per aandeel opleveren.
Er zijn nu verschillende scenario’s mogelijk. De ergste is een daling van de aandelenkoers, want dan is heel de basis van uw analyse niet uitgekomen. U kocht immers de aandelen in de hoop dat de koers zou gaan stijgen.
Zou de koers dalen, dan moet u zich afvragen of u de aandelen wel wilt houden. Het is slim om bij de eventuele verkoop van de aandelen u ook af te vragen wat u met de geschreven Call wilt doen. U kan die ‘kaal’ laten staan, maar daar zit een risico aan. U moet namelijk wel per optie 100 aandelen leveren als de koers later alsnog boven de 30 komt. U kan de geschreven optie ook terugkopen. Door de gedaalde aandelenkoers zal hier meestal wel een kleine winst op mogelijk zijn.
Stel even dat de aandelenkoers binnen de looptijd van de optie boven de 30 komt. Ook dan zijn er meerdere mogelijkheden. U kan het laten lopen. De optie wordt dan uiterlijk op de experatiedag uitgeoefend en u bent de aandelen kwijt op 30 euro. U heeft dan bruto 3 euro per aandeel binnen. Namelijk twee euro per aandeel en de euro die u kreeg voor de geschreven Call. Dat is 10% winst binnen een paar weken!
Wat u ook kan doen, en dat deed ik deze week in een dergelijk scenario, is dat u de Call 30 terugkoopt en een Call 35 schrijft. Er is dan een verliesje op de eerdere geschreven call, maar de ruimte voor het aandeel is ineens naar 35 euro per aandeel verschoven. Wel wil ik nu ‘minstens’ 29 euro per aandeel ontvangen, dus zou de koers van het aandeel gaan dalen, dan is mijn stoploss niveau zeker 29 euro.
Vooralsnog echter gaat het goed, want de optie 35 schreef ik voor 1 euro en deze staat nu op 1,50 omdat de koers van de aandelen verder gestegen is.

Meer leren over het beleggen met opties? Klik hier

Eerst volgende Optiecursus is 7 juni! Geef u hier op.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *