LADEN

Typ om te zoeken

Als de pleuris uitbreekt (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Als de pleuris uitbreekt (Tom Lassing)

Afgelopen vrijdag moesten verschillende Engelse ziekenhuizen de deuren sluiten. Ze konden niet meer bij de patiëntengegevens. De chirurg kon dus niets meer, want snijden kan hij wel, maar tegenwoordig is alles gekoppeld aan de computer. Alles dus dicht want ook de chirurg kan niets meer zonder Internet toegang.
Parkeergaragebeheerder Q-park heeft iedereen in enkele aangetaste parkeergarages gratis moeten laten uitrijden. Hun systeem was gekidnapt.
Gekidnapt via een computerfout die al langere tijd bij de geheime diensten bekend was, maar die ze stil hadden gehouden om via die weg stiekem in te kunnen breken bij wie ze dat maar wilden.
Die openstaande achterdeur werd gevonden door criminelen. Misschien wel criminelen die overdag voor de overheid werken als medewerker van de geheime dienst… Niemand die het weet. De daders zijn nog niet gepakt en de vraag is of het ooit gaat lukken.
Politici begrijpen één ding van dit alles…
De geldstroom van de criminelen is anoniem.
Het feit dat deze hele actie voorkomen had kunnen worden, dat boeit politici niet. De gewenste systeem achterdeurtjes blijven een gewild doel voor criminelen. Als je als groot denkende crimineel weet dat er minstens één achterdeur is, dan blijf je zoeken tot je hem hebt.
Als je hem dan hebt, dan kan je ook keihard toeslaan, want iedereen is kwetsbaar… Zelfs de geheime dienst zelf.
Het is duidelijk dat digitale gegevens niet veilig zijn.
Uw cash bezit is grotendeel digitaal. Immers, als het op een bankrekening staat, dan is het digitaal. Als uw bank morgen gehacked wordt, is het uw geld dat onbereikbaar of misschien zelfs weg is.
Fysiek goud en zilver thuis of in een kluis elders in de wereld is dus zo gek nog niet, maar voldoende eten en drinken lijkt me eerlijk gezegd nog véél belangrijker. Immers kan ook heel het voedseldistributiesysteem platgelegd worden. Als een hacker zich binnen de digitale magazijnen van supermarkten weet te begeven, dan kan zo’n supermarktketen naar de afgrond geholpen worden. Maar ook als om welke reden dan ook bij consumenten paniek uitbreekt, dan zijn supermarkten in één dag leeg. IJsland liet dat in 2008 nog zien.
De vraag is hoe lang het dan duurt voor de paniek compleet is en hoelang het duurt voor daarna alles weer op orde gebracht is.
ALS u dan toch bang bent door dit soort computeraanvallen, koop dan naast fysiek zilver en goud ook het nodige aan (bewaarbaar) eten en drinken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *