LADEN

Typ om te zoeken

Hoe lang hebben we nog? (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hoe lang hebben we nog? (Tom Lassing)

Volgens Ray Dalio van werelds grootste hedge fund hebben we nog twee prachtige beursjaren te gaan.
Het is daarom hét moment om er nog van te profiteren en je te positioneren voor de grote daling die er daarna aan zit te komen.
Hij is minder positief over de periode NA die twee jaar.
Naar zijn mening zou het dan wel eens echt een drama kunnen worden.
Nu is Ray een man met invloed. Immers, iedereen die meer dan 100 miljard dollar heen en weer kan schuiven is een invloedrijke persoon.
Toch is zijn voorspelling net zo goed als die van ieder ander die in een glazen bol zit te staren.
Wat hij in feite zegt, is dat de keizer geen kleren aan heeft en hij verwacht dat we nog twee jaar nodig gaan hebben om massaal tot die conclusie te komen. Met dat argument kan het nog wel tien jaar duren, want de keizer heeft al sinds 2008 geen kleren meer aan.
We zijn toen massaal nieuw geld aan het creëren gegaan op basis van niets. Waarom zou de gekte dan nu nog maar twee jaar duren?
Iedereen wil nog altijd geloven dat dit kan werken en dus werkt het nog, maar het is als de papieren handel in goud en zilver. Zolang iedereen akkoord is met de belofte op papier dat er geleverd zal worden, ligt er niemand wakker van het feit dat het goud en zilver er simpelweg niet is.
Er is slechts een blind vertrouwen in contracten voor nodig. Zolang dat er is, werkt het.
Ik zie niet in waarom Ray nu de twee jaar noemt. Klinkt dat het meest reëel? Is dat net ver weg genoeg om enige autoriteit te geven? Dat terwijl een kortere periode hem tot niet serieus te nemen doemdenker zou veroordelen?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *