LADEN

Typ om te zoeken

Marktverstoring door Deliveroo

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktverstoring door Deliveroo

deliveroo

Het bedrijf bezorgt maaltijden voor particulieren. Het heeft daarvoor deals met bedrijven die de maaltijden maken. Deliveroo probeert zo veel mogelijk zelf de klanten voor die maaltijden te vinden, zodat de maaltijdmakers geen enkele marketingkracht meer hebben. Dat maakt dat Deliveroo de prijzen kan bepalen.
De maaltijdmaker wordt daarmee het slaafje van de bezorgservice, net zoals de boeren in het verleden de slaaf van de supermarkt werden.
Deliveroo heeft net 1,5 miljard dollar aan nieuw geld verkregen, waaronder meer dan een derde van dat geld van Amazon.
Met dat geld gaan ze de komende jaren de markt verpesten.
Ze gaan namelijk enorme verliezen opstapelen, maar doordat ze dat kunnen, zullen ze bedrijven uit de markt stoten die wel winstgevend moeten werken, omdat die geen honderden miljoenen dollars van Amazon gekregen hebben.
De grote bedrijven die al zo veel geld hebben, maken de rest van de economie kapot en het mag allemaal.
Het is in feite een dumpingpraktijk. Ze dumpen hun prijs voor de service omdat ze genoeg geld hebben om de enorme verliezen te kunnen dragen.
Ze betalen door de verliezen ook geen belastingen en dat is dus dubbel voordeel.
Je bent als goedwillende ondernemer in dezelfde sector simpelweg kansloos.
De schuld ligt echter niet alleen bij schurkenbedrijven als Amazon en Deliveroo, maar ook bij consumenten die er zaken mee doen. Die zorgen er uiteindelijk voor dat er straks maar één leverancier over is en dat is Deliveroo, dat dan grotendeels in handen is van Amazon dat ook op andere vlakken de enige overgebleven speler is met een CEO eigenaar die zo schatrijk is dat hij letterlijk kleine landen kan kopen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *