LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 nov 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 nov 2022

  • Vandaag gaat het lunchwebinar over een bedrijf dat een omzet van 500 miljard dollar per jaar maakt. Een gigant derhalve en grote kans dat u het aandeel NIET in uw portefeuille heeft. Is dat terecht? Ik laat het na 12:30 live weten. Klik hier om er online bij te zijn.
  • De gigantische fraude binnen de FIFA heeft er voor gezorgd dat het WK voetbal in Quatar gehouden wordt. 16 van de 22 bestuurders die er voor kozen zijn al veroordeeld of gelinkt aan corruptie. Een aanfluiting op alle niveaus. Meer dan 2500 bouwvakkers zijn omgekomen tijdens de bouw van de benodigde stadions. Welke excuus kan je daarvoor verzinnen? Het is een schande dat het WK er plaatsvindt.
  • De FNV wil een looneis van 14,3% gaan neerleggen bij de werkgevers. De werkgevers denken niet dat die loonruimte er bij de werkgevers is. Het kan volgend jaar wel eens een warm jaartje gaan worden…
  • Iran wil veel herder gaan optreden tegen de protesterende bevolking. Bijna alle Iraanse parlementsleden roepen op tot veel harder optreden van de politie. Ze zeggen het niet hardop, maar ze bedoelen dat de politie dodelijk geweld moet gaan toepassen.
  • Rusland heeft nu waarschijnlijk al meer dan 300.000 soldaten dood, zwaargewond of gevangengenomen moeten incasseren. De cijfers vanuit Oekraïne worden door de meeste analisten als reëel beschouwd. Rusland verloor al 2.800 tanks.
  • Elon Musk overweegt om alle gebruikers van Twitter te laten betalen. Als ik naar mezelf kijk, dan zou ik op dat moment voor de service bedanken. Het is me dat simpelweg niet waard. Overigens wil Musk de resterende werknemers veel meer laten werken. Langere dagen maken, geen extra vrije dagen meer en niet langer is werken vanuit huis gewenst. Ik vraag me serieus af hoeveel mensen onder deze omstandigheden nog voor het bedrijf willen blijven werken.
  • De Amerikaanse verkiezingen zijn gisteren geweest. De uitslagen kom nu binnen en vooral in de swingstates gaat het spannend worden.
  • De koers van het aandeel Tesla is op het laagste punt van 2022 aangekomen. Gisteren ging er uiteindelijk weer 3,5% van de koers af. Beleggers zullen mogelijk wat ongerust zijn omdat de aandacht van Elon Musk nu volledig naar Twitter gaat.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *