LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 mei 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 mei 2023

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar enkele belangrijke beurswijsheden bespreken. Waarom bijvoorbeeld particuliere beleggers massaal geld verliezen op de beurs! Klik hier om er om 12:30 uur live bij te zijn.
  • Storing bij NEO Finance. Het systeem blijft de Xirr nu niet goed uit te kunnen rekenen. Verder niet van belang, maar de geschatte rendementen zijn nu mogelijk iets te laag.
  • Gisteren stonden er in de middag ‘slechts’ 8 leningen bij Neo Finance in de actieve markt die nog niet volledig gevuld waren. Het gaat dus de goede kant weer op en leningen worden sneller gevuld. Ik heb gisteren weer al mijn beschikbare cash ingezet. Later op de dag kwamen er weer meer leningen in de open markt bij. Vanochtend stonden er veertien leningen open.
  • Er is wat onrust in de crypto wereld omdat Binance al twee keer het opnemen van bitcoins heeft stopgezet. Er is te veel onrust in de markt.
  • Volgens Elliott Wave International denkt dat er nog veel meer banken zullen gaan omvallen. In dit Engelstalige artikel kan je er meer over lezen.
  • In Liechtenstein mogen inwoners binnenkort de overheid ook in bitcoins betalen. De overheid zelf gaat die bitcoins eigenlijk direct weer inwisselen voor Zwitserse franks. Ze gaat dus geen bitcoin reserves aanhouden.
  • De EU wil Chinese bedrijven die Rusland helpen op een zwarte lijst zetten. Ik denk dat het weinig zal helpen, omdat Chinezen meestal meerdere firma’s hebben binnen hetzelfde concern. Als je dus de top niet raakt, heeft het geen enkele zin. Dus alleen als de EU er achter komt wie de firma die aan Rusland levert in feite bezit, heeft het zin. China gaat niet helpen om aan die informatie te komen.
  • Enkele weken geleden was de brede verwachting dat olieprijzen weer boven de $100 zouden komen. De paniek was fors. We staan nu weken later rond de $75. Het is duidelijk dat analisten er ook maar een slag naar slaan. Alle paniek was voor niets. Rusland en Saoedi Arabië bepalen de prijs van olie niet meer.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *