LADEN

Typ om te zoeken

Hoeveel levert vastgoed eigenlijk op?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hoeveel levert vastgoed eigenlijk op?

Ik kreeg een aanbieding in de post en die geeft een goede indicatie van mogelijke rendementen.
Een bedrijf biedt mij 6,8% rendement. Er zit bij hen een forse adder onder het gras, want als het vastgoed in de toekomst minder waard is dan het geld dat ze nu ophalen, dan krijg ik een deel van mijn geld niet terug. Ze lenen al het geld ze voor de aankoop nodig hebben en leggen zelf dus geen geld in. De winst moet vooral komen van de waardevermeerdering van het vastgoed, want hun kosten moeten ook goedgemaakt worden.
Ik bied zelf mijn geldverstrekkers 8% rente maar ik leen minder dan 50% van de waarde van het vastgoed. De kans dat het dus in de toekomst een probleem gaat worden is vrij klein. Daarbij bezit mijn bedrijf meer dan alleen het vastgoed.
Misschien heb ik dan geen mooi glazen kantoorpand, maar ik schat in dat je als geldverstrekker bij mij heel wat beter af gaat zijn.
Maar ja… Beleggers kijken vaak naar de verpakking en niet naar de inhoud. Die aanbieder maakt er een mooie uitziende folder van en alle kosten daarvoor betaal je als investeerder uiteindelijk wel. Daarom hun 6,8% tegenover mijn 8% denk ik dan.
Wat voor belegger ben jij? Ga je voor de glanzende folder, of liever voor het rendement?

Binnenkort ga ik een presentatie geven over mijn project in Detroit. Hoe ik het heb opgezet en waar ik heen wil. Daar bij staat de toekomst nog niet vast, dus ik neem de aanwezigen mee langs meerdere mogelijkheden die nog open staan.
Wil je er bij zijn, mail me dan op tom@lassing.nl

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *