LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 maart 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 maart 2022

  • Als je onze pers leest, dan verwacht je dat de Oekraïners binnenkort in de tegenaanval gaan. Nu, vergeet dat maar snel. De Russen hebben zich verslikt in de eerste golf, maar dat deden ze ook in Tsjetsjenië. Als het niet direct op hun manier gaat, dan gaat het mis, maar dan stappen ze over of de stoomwals methode. Oekraïne staat nog wat te wachten. Gelukkig hebben ze al wel defensieve wapens ontvangen. De russen staat ook nog wat te wachten. Dit gaat ook voor hun heel duur worden. De vraag is of er nog genoeg rationaliteit is voor een kosten/baten analyse.
  • Zeker 290 internationale bedrijven vertrekken uit Rusland. Ook KFC heeft besloten haar investeringen in Rusland te staken. Ook Starbucks stopt er. Nog even en de Russen moeten gewoon weer gezond gaan eten.
  • Europa moet heel snel haar energie beleid toekomst bestendig maken, want de huidige recordprijzen voor energie zijn heel ongunstig voor de concurrentiepositie. In de VS is energie heel veel goedkoper.
  • Volgens Amerikaanse inschattingen zijn er al 4000 Russische soldaten in Oekraïne omgekomen.
  • Het uitsluiten van Russische energie is goed nieuws voor Amerikaanse schalie olie en gas bedrijven. Wel moeten ze dan de olie en gas op de wereldmarkt kunnen en mogen aanbieden.
  • Gisteren weer een fantastische dag voor uraniumaandelen.

Vandaag per ongeluk oude koersen boven in de nieuwsbrief. Geen idee waarom dat mis is gegaan.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *