LADEN

Typ om te zoeken

Provision fund einde is geen ramp

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Provision fund einde is geen ramp

Beleggers bij Neo Finance hebben al lang geleden bij mij kunnen lezen dat ik geen voorstander van het provision fund was. Op zijn best kom je er je geld mee terugkrijgen, maar dat was dan wel een extreem dure verzekering.
Ik had dan ook al lang geleden aangegeven dat ik er geen voorstander van was.
Neo Finance zag dat mede daardoor (de meeste actieve geldschieters komen uit Nederland en België) het provision fund nog amper gebruikt werd.
Ze zagen ook in dat er ten opzichte van de kosten eigenlijk weinig voordelen aan zaten. De stap om het dus te staken voor nieuwe leningen is wat mij betreft geen slechte zaak. De eerdere verplichtingen die het fonds is aangegaan zullen ze eerbiedigen. De vraag is nu dus of dit aan het einde van de rit misschien toch nog een verliespost voor Neo Finance wordt. Verzekeringspremies worden vaak gedekt door de premie op nieuwe verzekeringen die het nieuwe risico niveau afdekken.
Ik verwacht echter dat het wel los zal lopen. De gevraagde premie was zo extreem hoog dat het wel heel gek moet lopen wil het ooit een groot verlies gaan worden. Ik sluit echter niet uit dat het restant van het fonds ooit door Neo Finance financieel ondersteund moet worden.

Zelf een rekening openen? Doe dat via deze informatieve site! Je krijgt dan 20 euro startersbonus!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *