LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 9 jan 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 9 jan 2017

  • De Japanse regering is not amused door de Tweet tirade van Trump tegen Toyota. Japan was één van de weinig landen waar Trump nog geen problemen mee had. Dat is nu afgelopen. Die zijn nu ook achterdochtig geworden. Een Japanse minister reageerde voor Japanse begrippen ongehoord fel op Trump.
  • Schotland begint Engeland duidelijk te maken dat ze voorstander zijn van een softe Brexit. Lukt dat niet, dan wil Schotland mogelijk hernieuwd een referendum over het losgaan van Engeland.
  • Chinese kranten hebben de waarschuwing geplaatst dat China wraak zal nemen als de VS het één China beleid loslaat. China heeft aangegeven dat het geen vraag van China is. Het is een eis. De relatie met China zal totaal anders worden als de VS Taiwan als volwaardig gesprekspartner gezien gaat worden. Trump zinspeelt op een nieuwe relatie met Taiwan en heeft al een telefoongesprek met de Taiwanese president gehad. Deze president was dit weekend al even in de VS en sprak er met enkele vooraanstaande Republikeinen. De Taiwanese president streeft een onafhankelijk Taiwan na. Iets dat China niet wil accepteren. China ziet Taiwan als opstandig provincie.
  • Een Israëlische diplomaat is in Engeland in de problemen gekomen omdat hij actief op zoek was naar middelen om een aantal Engelse politici onderuit te halen. Dit is geen werkwijze die je tussen bondgenoten zou verwachten. Dus mag je je serieus afvragen of Israël een bondgenoot of een vijand van de westerse democratie is. Het land weigert zich blijkbaar neer te leggen bij onze vrijheid van meningsuiting en doet dan actief aan beleidsbeïnvloeding. Iets waar Rusland nu in de VS door in de problemen is gekomen.
  • Na de stijging van de Yuan heeft China vanochtend stappen genomen om de Yuan weer te verzwakken tegenover de dollar.
  • De bitcoin heeft een een bewogen weekje achter de rug. De munt steeg enorm snel en ver, maar er ging op een gegeven moment ook weer 23% van de koers af.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *