LADEN

Typ om te zoeken

Trump weigert te betalen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Trump weigert te betalen (Tom Lassing)

De werkzaamheden aan het Trump International Hotel worden door Trump aangehaald als een groot succes door hem. Het werk is binnen de tijd en binnen budget gerealiseerd.
Twee bedrijven die belangrijke bouwwerkzaamheden hebben gedaan, hebben nu liens op het hotel laten vestigen omdat Trump de laatste rekening weigert te betalen. Een praktijk die hij al zijn hele leven toepast.
De twee bedrijven pikken dit niet en hebben nu, puur op bedrijfsmatige gronden, deze juridische actie ingezet.
Ze zijn namelijk bang dat ze nooit meer betaald gaan worden.
Het gaat ten opzichte van de miljoenen die zijn uitgegeven om peanuts. Zo is één van de bedrijven een lien aangegaan voor een schuld van 79.700 dollar. Dat is wat er nu nog openstaat op een rekening van in totaal drie miljoen.
Nu Trump president wordt en bepaalde posities moet loslaten zijn de bouwbedrijven bang dat dit het excuus zal zijn om deze laatste betaling nooit meer te doen.
Trump gaat er zijn hele loopbaan al prat op dat hij goedkoop kan ontwikkelen. Het niet betalen van de hele rekening is één van die manieren. Hij is rijk genoeg om de bedrijven naar de rechtbank te slepen en hun kosten omhoog te jagen. Vaak geven bouwbedrijven het dan op en schrijven ze af op de vordering. Trump weer trots dat hij goedkoop heeft weten te ontwikkelen en zo’n bouwbedrijf weet dat ze nooit meer met Trump in zee moeten gaan. De markt is groot genoeg om, steeds weer nieuwe sukkels te vinden die er toch weer intrappen.
Nu er liens op het gebouw liggen is het lastig voor Trump om leningen te vestigen, of om het project door te verkopen. Na 180 dagen kan de lien uitgevoerd worden en dat kan dan akelige consequenties voor Trump hebben. De grond is van de overheid en die eisen dat het hotel vrij van liens blijft. Hij moet nu dus wel handelen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *