LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 sept 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 sept 2023

  • De Japanse economie liet zwakker cijfers zien dan verwacht en als gevolg daarvan vanochtend overal in Azië lagere beurzen. In Hong Kong werd de beurs zelfs gesloten! De reden was niet de daling in Japan, maar een storm die er aan kwam.
  • De groei van de Japanse economie was 4,8%. Dan zou je denken, dat is toch prima? Vind ik ook, maar analisten hadden 6% verwacht en daarom is het een tegenvaller.
  • De Aziatische ultra rijken hebben een slecht jaar achter de rug. Van alle rijken in de wereld verloren ze het meeste, namelijk 10,9% aan gezamenlijke waarde. De rijken in Europa waren ook slecht af. Ze verloren 7,1% aan gezamenlijke waarde. Je bent pas een ultra rijke als je meer dan 30 miljoen op je naam hebt staan. Overigens is de val van de Europese rijken vooral te wijten aan de rijke Russen. Die zagen hun waarde extreem fors dalen. In het Midden-Oosten werden de ultra rijken 15,7% rijker.
  • Volgens Oekraïne heeft Elon Musk een aanval van marine drones op Russische schepen doen mislukken omdat hij Starlink uitzette toen hij doorkreeg wat Oekraïne aan het doen was. Rusland mag hem dus dankbaar zijn. Hij is simpelweg een Russische agent.
  • Aandelen Apple verloren terrein en als gevolg daarvan een verlies voor de Nasdaq index. Het gaat even niet zo goed met Apple dat in China een tegenvaller had. Chinese ambtenaren mogen geen Apple producten meer gebruiken. China wil dat verruimen door ook medewerkers van staatsbedrijven zo’n verbod op te leggen. Aandelen Apple verloren gisteren tijdens reguliere beursuren bijna 3% aan waarde. Dan denk je… 3% dat is toch niet zo erg? We praten bij Apple dan wel over 190 miljard dollar aan beurswaarde.
  • Philips heeft een schikking getroffen in één van de drie grote zaken die lopen rondom hun apneu debacle.
  • Het besluit over de al dan niet opening van Lelystad Airport is controversieel verklaard en dus uitgesteld tot het nieuwe kabinet na de verkiezingen in november aan het werk gaat. Dat is dus vrijwel zeker een jaar vertraging.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *