LADEN

Typ om te zoeken

De case voor Uranium

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De case voor Uranium

Waarom is uranium interessant?
De belangrijkste reden is dat we niet zonder kunnen.
Wat echter ook heel belangrijk is, is dat de productie van uranium heel beperkt en totaal niet flexibel is. Een nieuwe mijn openen gaat jaren duren. Met het vergunningstraject erbij mag je makkelijk rekenen op tien jaar of meer.
Het feit dat één van de grootste producenten bekend heeft gemaakt de productie te moeten beperken heeft qua wereldwijd productie volume een grote impact.
Daarbij zijn er sinds enkele jaren ook speculanten op die markt actief. Fondsen die doelbewust uranium opkopen, puur op het oog van speculatie, dus de hoop dat ze het uranium later tegen meer geld kunnen verkopen.
Er is dus een flinke extra vraag op de markt gekomen.
Maar… de bestaande vraag neemt ook toe, omdat er steeds meer kerncentrales gebouwd worden.
De vraag naar uranium gaat de komende jaren de productie overtreffen en de vraag is dan of de voorraden afdoende zijn om die vraag te kunnen of willen dekken.
De speculanten willen geld verdienen en zullen dus niet snel hun voorraden op de markt brengen als ze het idee hebben dat er veel meer in het vat zit vanwege een productietekort ten opzicht van de vraag.
Er is maar één ‘maar’…
Maar wanneer dan? Immers, die uranium prijsstijging wordt al heel veel jaren verwacht en nog altijd is de prijs voor een pound uranium niet boven de $60 gekomen.
Die 60 dollar wordt gezien als een break even punt voor heel de uranium mijn sector.
Niemand die weet wanneer die omslag komt en de markt in paniek raakt omdat ze bang zijn zonder uranium te komen te zitten.

Lees hier hoe mijn collega Jack Hoogland over de kansen van uranium denkt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *