LADEN

Typ om te zoeken

Binnengekomen vraag over NEO Finance

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Binnengekomen vraag over NEO Finance

Dag Tom, ik heb mijn zoon gewezen op het bestaan van NEO finance. Bij nader inzien werd hij minder enthousiast. En wel door het feit dat het in die landen vrij onrustig is met betrekking tot Rusland. Hij stelt dat als daar de pleuris uitbreekt niemand je meer betaald of kan betalen. Een ander punt vond hij dat je niet zomaar je geld er weer een twee drie uit kan halen. Dat het als het ware vast zit tot einde looptijd. Hoe schat jij dit in? Heeft hij hier een punt?

Nee, hij heeft wat mij betreft ongelijk.
Welke onrust heeft hij het over? Er is geen onrust in Litouwen. Geen idee waar hij die informatie vandaan heeft.
Litouwen heeft geen commerciële banden meer met Rusland. Litouwen is ook deel van de NAVO. Als Rusland dus iets doet met Litouwen, dan doet het ook iets met Nederland en reken er maar op dan je dan overal in Europa geld gaat verliezen. Er is geen ‘extra’ risico. Litouwen is overigens ook lid van de EU en heeft de euro. Daarbij is Rusland niet meer de militaire wereldmacht die het ooit was. Die rol is wel uitgespeeld, alleen Rusland wil daar zelf nog niet aan. Ze kunnen zich die rol echter niet meer veroorloven omdat ze de economie niet meer hebben om dat nog te kunnen dragen.

Zit je geld vast?

Ja en nee. Het is simpel, je gaat jarenlange leencontracten aan. Als je dat niet wilt, dan moet je er niet aan beginnen. Die leningen kan je overigens ieder moment tegen premie of korting proberen te verkopen in de Secundaire Markt. Dus zou je je geld weer willen hebben, dan kan dat. Normaal gesproken laat je het geld echter in de leningen staan, want dat levert het rendement op. Jij bepaalt welke leencontracten je wilt innemen. Als je dus alleen maar tot vijf jaar wilt uitlenen, dan zet je daar op in. Leningen kunnen tot 10 jaar looptijd hebben. Overigens worden de leningen wel op basis van annuïteiten afgelost. Er komt dus iedere maand geld vrij!

Het voordeel van NEO Finance is de bewezen degelijkheid van de rendementen. De Corona crisis deed het platform qua rendement vrijwel niets. De beurzen daarentegen verloren in maart 2020 heel fors. Door dit degelijke rendement werkt rente op rente fantastisch. Ik haalde ieder jaar tussen de 11% en 13,5% aan rendement.

Vraag je zoon maar eens of hij over de afgelopen vijf jaar een betere belegging deed. (en als hij er één deed, hoeveel geld daar dan in zat.)

PS: Open via deze link een account en je krijgt 20 euro bonus. Ik adviseer echter eerst de cursus te kopen en dan pas in te schrijven!

Vriendelijke groeten,

Tom

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *