LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 sept 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 sept 2020

koopkracht
  • De koopkracht nam in 2019 in Nederland met 1,3% toe… Hoe relevant is dat gegeven nu nog, nu Corona een behoorlijke financiële klap heeft gegeven aan een aantal sectoren?
  • Twee HEMA schuldeisers hebben nul op het rekest gekregen bij hun eis voor de rechter dat de HEMA niet langer zou proberen de schuldenberg te verlagen. HEMA wil afdwingen dat de schuldeisers akkoord gaan met een 50% afboeking van de openstaande schulden.
  • Mediahuis uit België wil in Noord Nederland de nodige kranten overnemen.
  • China wil, als tegendruk tegen de VS, een initiatief uitrollen waarbij data beschermd gaat worden… Tsja, want als China één ding goed doet, dan is het data van inwoners beschermen… Ik weet niet wie ze daarmee willen bedonderen, maar China heeft niet bepaald een goede naam waar het databescherming betreft. Dat is een inbreker je sleutelplan laten maken…
  • In Hong Kong is een bedrijf naar de beurs gekomen dat flessewater verkoopt. Het aandeel is na de IPO 85% in waarde gestegen. Iets zegt me dat de introducerende banken hier hun werk niet goed gedaan hebben. Het geeft ook goed aan dat we in een hype markt zitten. Het is nogal een vernieuwend wereldproduct, water in de fles verkopen!
  • Het ziet er nu toch écht naar uit dat de Brexit een No Deal zaak gaat worden. De Engelse regering lijkt in een andere universum te verblijven en denkt ook eerdere afspraken aan haar laars te kunnen lappen.
  • President Trump wil Amerikaanse bedrijven met productie in China gaan straffen voor dit feit. Het is verkiezingsretoriek, maar het kan de relatie met China nog verder onder druk zetten.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *