LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 oktober 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 oktober 2021

  • De gasprijs is in enkele dagen tijd nog weer 60% hoger geworden. Het gaat nu helemaal nergens meer over. Dit is complete overdrijving van de markt alsof een paar kleuters aan de knoppen zitten. Sommige energie aanbieders hebben zelfs bestaande lange termijn contracten opengebroken om hogere prijzen aan hun klanten door te kunnen berekenen. Een schandelijke zaak. Hoeveel is een contract dan nog waard? Vooral prijsvechters blijken onbetrouwbare partners te zijn.
  • Opluchting in de VS. Er is een tijdelijke extra ruimte voor het budget. Er is nu ruimte tot december. Republikeinen zagen uiteindelijk in dat het ‘hun’ plannen waren die hiermee betaald werden. Het ging namelijk niet om extra geld, maar puur de financiering van eerder afgesproken beleid. De overheid mag nu 24,5 miljard dollar meer uitgeven.
  • Intel heeft aangegeven niet langer naar het VK te kijken voor haar twee nieuw te bouwen Europese chipfabrieken. Dit omdat het VK geen deel meer uitmaakt van het EU blok. Intel wil naar Europa komen, maar wil daarvoor wel subsidie krijgen. Ik vind dat onzin. Hebben ze een commercieel interessant verhaal, of kan het alleen maar met staatsgeld financieel haalbaar worden? We zijn toch geen communistisch blok van samenwerkende Europese landen?
  • Volgens Goldman Sachs zal het aandeel NIO met 60% gaan stijgen. Ik vertrouw die bank van geen kant. Ze zitten er vast behoorlijk in en via deze weg proberen ze hun huidige verlies goed te maken… Wat mij betreft zou de SEC dat wel eens mogen onderzoeken.
  • Australië durft haar strenge lock down niet te verlaten. Het land is als verlamd door de angst voor Covid. Sydney is al meer dan 100 dagen in lockdown.
  • Tesla heeft haar hoofdkantoor nu in Texas en is daarmee een toonaangevend bedrijf dat heel bewust Californië verlaten heeft. Voor Texas politiek gezien ook heel belangrijk, want met deze stap komen er ook meer Democratisch stemmende personen naar de staat. Dit kan op termijn Texas een democratische staat maken. De productie van Tesla blijft wel in Californië.
  • De oprichter van het overgenomen Grubhub gaat Just Eat Takeaway per 1 december verlaten. In mijn ogen geen goede zaak dat hij na slechts zes maanden al vertrekt.
  • Gisteren heb ik voor de tweede keer het aandeel Square in een video analyse besproken. Kijk hier
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *