LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 7 okt 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 7 okt 2021

  • In Texas is de abortuswet opgeschort. Een federale rechter heeft aangegeven dat hij er bezwaar tegen heeft.
  • In Nederland is de rechter in kort geding akkoord gegaan met de QR pas. Dit is een belangrijk moment. Dit kan namelijk de opstap worden naar veel verdergaande maatregelen, ook ongerelateerd aan Corona. Denk aan cash geld en het afschaffen van het paspoort omdat de QR code die taken over gaat nemen. De QR code kan namelijk veel meer over je vastleggen. Bijvoorbeeld je bezittingen en medisch dossier. Allemaal zaken die ‘makkelijk’ voor overheid en hulpverleners zijn, dus waarom niet? Je moet het als overheid slechts goed ‘verkopen’, dan kan met argumenten, of met angst.
  • Gisteren zware dalingen voor uranium aandelen. In mijn ogen een mooi koopmoment. Ik maakte er gisteren een video over.
  • Gaat de VS 18 oktober enorm in de problemen komen? Als het niet lukt om het schuldenplafond te verhogen, dan stoppen op 18 oktober OOK de betalingen aan de Amerikaanse soldaten. Hoe ver durven de republikeinen te gaan, mede omdat het HUN maatregelen zijn die tot dit probleem geleid hebben. Het gaat om betalingen voor het beleid van de vorige president.
  • Een opvallende verhuizing. Het hedge fund van Cathie Wood gaat verhuizen van New York naar Florida. Cathie Wood wordt in New York met de nek aangekeken omdat ze een succesvolle vrouw in een mannenwereld is. De verhuizing is dus zo onlogisch niet. Ze heeft New York niet nodig. Cathie heeft overigens ter waarde van 270 miljoen dollar Tesla aandelen verkocht. Geen slechte zaak, ze maakte er veel winst op.
  • Ook in de VS zorg rondom de bevoorrading van winkels rondom kerst. Het gaat namelijk nu al fout in de aanvoer. Dat probleem lijkt alleen maar groter te worden. Het probleem is er ook in het VK EN in Nederland.
Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *