LADEN

Typ om te zoeken

Koopjesjagen bij Neo Finance (2)

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Koopjesjagen bij Neo Finance (2)

Gisteren schreef ik al over koopjesjagen in de Secundaire Markt van Neo Finance.
Ik koop dan maar niet iedere lening met een korting.
Het moet een lening zijn die al even in de Secundaire Markt staat en waarop ergens tussen de 15% en 50% korting gegeven wordt. Daarbij moet dan de leningnemer recent alsnog een betaling gedaan hebben.
Dat zegt mij dat de leningnemer toch wel zal betalen, maar het nu gewoon even tegen zit. De huidige eigenaar van de lening wil er niet op wachten en met een stukje korting heb ik dan mogelijk wel trek in zo’n lening.
Het nadeel is dat mijn portefeuille er op het oog minder interessant van wordt. Ik betaal immers 1% kosten en ik koop heel bewust slecht lopende leningen in die mijn totaal overzicht verslechteren.
Maar… Mijn uiteindelijke rendement ziet omhoog ALS die leningnemer inderdaad de lening netjes gaat afbetalen.
Ik investeer dus om later extra te kunnen oogsten. Dat risico wil ik wel nemen als mijn netto rendement in feite soms wel 30% op de investering gaat worden. Een korting van bijvoorbeeld 30% geeft je rendement op het geïnvesteerde vermogen een behoorlijke boost.
De oorspronkelijke lening verstrekker neemt het verlies, maar heeft het voordeel van cash die ingezet kan worden in nu goed lopende (nieuwe) leningen.
Ieder zijn ding. Ik heb geduld en ben bereid langer te wachten voor een hoger rendement.
Meer info op deze site

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *