LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld

  • Gisteren kreeg ik naar aanleiding van de nieuwsbrief meerdere mails van lezers die er volledig van overtuigd zijn dat Trump op 20 januari wederom als president aangesteld gaat worden. Ik stelde een aantal van hen voor voor om er 10.000 euro op te zetten op wie de volgende president van de VS wordt. Ik zeg Biden. (en zou hij voor die tijd komen te overlijden, Kamala Harris) Hoe zeker is ultra rechts van hun zaak? Niemand nam de weddenschap aan.
  • De Amerikaanse beurzen zijn gisteren voor de tweede dag op rij lager gesloten. Ook in een opwaartse markt zie je dat wel eens. Daarbij kwam voor de Dow Jones index de 30.000 dicht in de buurt. Dat is een enorme weerstand.
  • In de VS werden medicijnen sinds 2014 33% duurder. Dat lijkt veel, maar over zes jaar gezien geeft het de reële inflatie goed aan. Biden wil de prijsstijgingen van medicijnen aan banden gaan leggen. Medicijnen zijn in de VS veel duurder dan elders in de wereld. Het is in feite een soort van misbruik maken van de mogelijkheden die de Amerikaanse markt de medicijnmakers geeft.
  • Minister van Justitie Bill Barr heeft zijn onderzoekers opdracht gegeven om af te zien van nader onderzoek naar Caterpillar. Bill Barr was voor hij minister van Trump werd werkzaam voor dat bedrijf.
  • The Squad (de 4 progressieve congresleden) hebben het bijna voor elkaar dat Biden de studentenleningen gaat schrappen. Maar liefst 59 congresleden zouden van die regeling profiteren, waaronder 3 van de 4 squad leden. Die hebben namelijk ook te maken gehad met die leningen en hebben die ook nog niet afgelost. Ze weten dus als geen ander hoe zwaar die lening op je schouders kan rusten. Voor de meeste studenten gaat het om bedragen tussen de 15.000 en 50.000 dollar. Leningen kunnen makkelijk oplopen tot wel 100.000 dollar en soms meer. Het is daarna heel moeilijk een huis te kunnen kopen, want de lening telt uiteraard mee. AOC heeft zelf aangegeven dat ze nog altijd 19.000 dollar schuld heeft uitstaan.
  • De rijkste Amerikanen hebben naar schatting nog 7 biljoen dollar belasting te betalen. Trump heeft daar niets aan gedaan. Uiteraard niet, hij is zelf één van de ontduikers. Biden wordt er nu op gewezen dat hier misschien wel een taak voor hem ligt.
  • Let op de koers van bitcoin!
  • Hoe blijf je gezond? Nu, door de goede dingen te eten en drinken. Ik gebruik al bijna twintig jaar dit supplement.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *