LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 7 mei 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 7 mei 2018

– Dit weekend sprak Warren Buffett weer voor een publiek van 40.000 personen. Kijk hier
– Elon Musk noemde bedrijven zoals Berkshire Hathaway die heeft maar log. Warren Buffett beaamde dat, maar gaf aan dat hij op snoepgebied voor Musk onverslaanbaar is. Musk reageerde daar weer op dat hij Buffett ook in de snepsector kan verslaan… Heeft Musk niet andere problemen die zijn aandacht nu vragen?
– Het was een prachtig weekend in Nederland. Vooral de festivals hebben fantastisch gedraaid. Zaterdag waren er een miljoen bezoekers.
– De spanning rond Iran loopt op en daarmee ook de olieprijs. Een vat olie kost nu al meer dan 70 dollar.


– Op Bonaire, Curacao en Sint Eustatius heeft ConocoPhillips beslag laten leggen op Venezolaanse olie bezittingen. Het bedrijf heeft na een uitspraak van de rechter nog 2 miljard dollar tegoed van PDVSA. Dit vanuit de onwettige nationalisering van oliebezittingen van ConocoPhillips in Venezuela. Deze stap is belangrijk voor Venezuela omdat een kwart van de uitvoer van olie via deze bezittingen loopt.
– Zelf in Frankrijk beginnen ze nu vraagtekens te zetten bij de toekomst van Air France/KLM. Het bedrijf lukt het maar niet om zich te verbeteren en vooral Air France blijft daarbij achter.
– In Griekenland zijn de Griekse banken door de stresstest heen gekomen.
– Denk er aan, vanavond het gratis webinar over het zelf maken van prachtige en behulpzame analyses.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *