LADEN

Typ om te zoeken

Het orakel sprak weer (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het orakel sprak weer (Tom Lassing)

De aandacht van veel beleggers ging dit weekend weer naar de bekendste belegger ter wereld, Warren Buffett. Grappig is dat in 1993, toen ik begon met schrijven over de beurs in Nederland nog vrijwel niemand van Warren Buffett gehoord had. Eind jaren negentig werd hij weggehoond, want hij zag niets in de Tech aandelen. (Ja, ook ik deed dat)
Hij trok uiteindelijk aan het langste eind, want in 2002 was hij één van de weinige partijen in de beurs die nog geld hadden. Hetzelfde in 2008. Daar waar heel de wereld is acute cash problemen kwam, had hij genoeg geld om de banken Bank of America, Goldman Sachs en Wells Fargo te redden. Hij ging met enkele banken een put optie positie aan, waarbij ze hem zes miljard dollar gaven om de index tegen een bepaalde stand te kunnen verkopen. Hij staat op die positie op winst en lijkt de zes miljard definitief in zijn zak te kunnen gaan steken.
Dit weekend waren er 40.000 beleggers richting Omaha getrokken. Warren Buffett is ondertussen al 87 en zijn zakenpartner is 94.
De grote vraag is dus ook nu weer geweest… wanneer gaat hij stoppen?
Een ander punt dat besproken werd, is het kwartaalverlies dat het bedrijf dit eerste kwartaal van 2018 opliep.Er moest vanwege boekhoudkundige regels een verlies van 6 miljard verwerkt worden. Buffett is fel tegenstander van deze boekhoudkundige onzin, want op kwartaalbasis zegt de fluctuatie van de investeringswaarde erg weinig.
Waar dit jaar veel aandacht naar uit ging, was de uitspraak dat bitcoin volgens Buffett waarschijnlijk rattengif in het kwadraat is. Hij ziet niet in hoe dat goed kan aflopen. Hij zou graag 5 jarige put opties op crypto’s schrijven.


Berkshire Hathaway heeft afgelopen kwartaal 75 miljoen aandelen Apple gekocht. Mede daardoor ging de koers van Apple naar een recordhoogte en is het bedrijf nu 900 miljard dollar waard.

Tags

1 Reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *