LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 mei 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 mei 2018

– Vandaag eren we de gesneuvelden en de personen die vermoord werden bij oorlogshandelingen in en na de Tweede Wereldoorlog. Ik vind persoonlijk dat we best wat breder mogen kijken dan dat, maar buiten dat puntje van kritiek is wat mij betreft een moment van bezinning niet slecht. Een minuut daarna slaan we elkaar de hersens weer in, maar zo is dat nu eenmaal. Ik ben nog nét van de generatie die helaas moet zeggen dat opa in de oorlog door oorlogsgeweld is omgekomen.
– Tesla maakt gisteren een dreun mee, maar er was aan het einde van de sessie weer een herstel ingetreden. Ik denk niet dat de populariteit van dit aandeel nu over is. Daarmee zeg ik niet dat dit optimisme terecht is, maar ze is er wel.

tesla
– Het verlies van GoPro blijft zich opstapelen. Nu is het kwartaal afgesloten met een verlies van 76 miljoen dollar. Positief is dat het al 30% minder is dan vorig jaar… Je moet wel een rasoptimist zijn om dit soort verliezen positief te willen zien. Hoeveel geld mogen ze er nog doorheen jagen? In feite is dit ook concurrentievervalsing. Zou China hier geen bezwaar tegen mogen maken? Het bedrijf stopt overigens met het zelf maken van drones.
– Eén bedrijf vaart wel bij het presidentschap van Trump. Dat bedrijf is de New York Times. Deze krant krijgt vaak kritiek van Trump en hierdoor zijn steeds meer Amerikanen geïnteresseerd in de reden waarom Trump weer losgaat op deze kritische krant. De winst steeg rond de 65%.
– De Argentijnse nationale munt is weer in crisis. De waarde daalde met 5% waarna de rente omhoog werd gebracht. Die rentestap wakkert weer onrust aan en dat maakt de munt nog weer zwakker.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *