LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 7 maart 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 7 maart 2019

italie

De consumentenprijzen stijgen in Nederland bovengemiddeld ten opzichte van de gehele EU. Met een stijging van 2,6% moeten we dat in onze portemonnee gaan voelen. Ondertussen zag ik mijn energierekening letterlijk verdubbelen. Ik zal de enige niet zijn vrees ik.

Tesla heeft in Nederland forse prijsdalingen doorgevoerd. De grootste gerapporteerde prijsdaling is 35.5%. Dat gaat om de Model X Ludicrous. Die kost na de prijsdaling overigens nog altijd 102.700 euro.

Een bestuurder van het failliete EuroCommerce probeerde net voor het faillissement enkele miljoenen weg te sluizen via echtgenote en dochter. Daar kwam de curator achter en de rechter was van mening dat deze overboeking onrechtmatig was. Ze moeten het geld terugbetalen.

Volgens de OESO blijft de Italiaanse economie krimpen. In de laatste voorspelling is de OESO behoorlijk negatiever over de Eurozone. Was de verwachting eerst een groei van 1,8%, nu is dat nog slechts een groei van 1% voor heel de Eurozone.

Huawei heeft de Amerikaanse overheid aangeklaagd. Volgens het bedrijf is de ban op Huawei producten onwettig.

Komt kernfusie er toch aan? Jeff Bezos en Bill Gates stoppen tientallen miljoenen dollars in onderzoek naar deze vorm van energie produceren.

Toyota gaat het Verenigd Koninkrijk verlaten als het een No Deal Brexit gaat worden.

Europees gas in de zomer kopen en het in de winter verkopen is een winstgevende business geweest sinds 2011. Het probleem is nu echter dat er geen opslagcapaciteit meer over is. Op papier lijkt het dus een goede deal, maar in de praktijk is de markt aan haar grenzen gekomen. De relatief milde winter heeft ons minder gas doen gebruiken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *