LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 7 februari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 7 februari 2019

aoc

De universiteit van Cambridge heeft een donatie van 130 miljoen gekregen. Het geld moet gebruikt worden om studenten te ondersteunen. De oud student is miljardair en wil zijn oude universiteit een financieel steuntje in de rug geven. Zo’n 80 miljoen zal gebruikt gaan worden aan scolarships.

AOC, meest invloedrijke politica in de VS
  • De Amerikaanse regering is ‘scared shitless’ over uitspraken die Alexandria Ocasio Cortez (AOC) heeft gedaan. Die had namelijk de euvele moed om te zeggen dat wat haar betreft iedereen die meer dan 10 miljoen per jaar binnenharkt over het meerdere wel 60 tot 70% belasting mag betalen. De rijken en de rechtse politici in de VS zijn voleldig in paniek geraakt en hebben het al over een vorm van Socialisme zoals in Venezuela. AOC is nog geen maand corgreslid en ondertussen al de meest invloedrijke politica na de president. De reden? Ze heeft geen rijke sponsors en daarom nog wel een onafhankelijke visie. Bijna alle andere politici zijn afhankelijk van hun rijke sponsoren en kijken wel uit om controversiële dingen te roepen. Overigens is 72% van de Amerikanen en 53% van de Republiekeinen het met AOC eens.
  • Zijn Vlamingen anderstalige Fransen? Die stelling werd gisteren geponeerd. Er is een antwoord op gekomen. U leest dat hier https://deanderewaarheid.blogspot.com/2019/02/zijn-vlamingen-anderstalige-fransen.html
  • Het door de Democraten gedomineerde Congres gaat zelf een groot onderzoek instellen naar de Russische invloed op president Trump. Dit onderzoek zal zich met name richten op de financiële banden tussen Trump en Rusland en dat is dus een heel andere insteek dan het onderzoek van Mueller. President Trump waarschuwde al dat wat hem betreft de VS in economische chaos en (burger) oorlog zal geraken als de Democraten dit onderzoek doorzetten. Trump heeft al sinds eind jaren tachtig nauwe banden met de Russen en zeer waarschijnlijk is het Russisch geld dat hem in de jaren negentig steeds weer omhoog heeft geholpen. (Iets wat zijn oudste zoon een jaar of zes geleden ook grif toegaf. Toen waren ze er namelijk ook trots op.)
  • Twee topbestuurders van SBM moeten getuigen over het omkoopschandaal waarin SBM Offshore jaren geleden in betrokken was. Een klokkenluider eist schadevergoeding omdat hij de misstand wilde melden, maar daarvoor geen toestemming van het bedrijf kreeg. Wat hij wel kreeg, was zijn ontslag. Zelfs de bedrijfsadvocaat zal onder ede gehoord gaan worden.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *