LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 7 dec 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 7 dec 2020

  • De VS beschuldigt Rusland, China, Iran en Noord Korea van pogingen om via hacking gegevens te verkrijgen over Corona vaccins.
  • Alibaba heeft een dochteronderneming (AutoX) die nu 25 chauffeurloze auto’s rond heeft rijden in Shenzhen. De ontwikkelingen gaan rap, maar de sprongen worden gemaakt in China! Ook zijn er robotaxi’s. Die hebben voor noodgevallen nog wel een chauffeur. (Kan je je indenken zo”n chauffeur te zijn? De hele dag rijden en steeds opletten, maar niets doen?
  • Ook Tesla overweegt nu een robo taxi service… Ze denken echter eerst aan een tussenvorm die meer lijkt op al bestaande services zoals Lyft.
  • In Friesland dreigen twee échte biomassa centrales uit te moeten omdat de regels gaandeweg veranderd zijn. Het wrange is dat deze twee centrales wel écht lokaal snoeihout gebruiken en dus klimaatneutraal zijn. Een milieubeweging uit Nijmegen heeft nu aan de bel getrokken omdat de centrales niet aan de nieuwste regels voldoen. Diep triest dat we hiermee in feite onze eigen economie volledig onderuit halen. Eea ligt nu bij de rechter.
  • Om een indruk te geven over waar het op dit moment allemaal gaande is… De tech beurs van Shanghai zag net de 200e IPO van 2020 binnenkomen. Hoeveel IPO’s kenden de beurzen van Amsterdam en Brussel dit jaar? Ik vrees nog geen handvol.
  • Met zo veel bedrijven die omgevallen zijn of dreigen om te vallen is het opmerkelijk dat banken nog geen waarschuwingen afgeven. Ondertussen kan je voor weinig rente nog wel geld proberen te lenen bij de banken. De rente lijkt alleen maar lager te willen. Dat moet toch ergens bij de banken pijn gaan doen zou je denken.
  • JD.com is het eerste bedrijf dat de digitale Yuan accepteert als betalingsmiddel.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *