LADEN

Typ om te zoeken

ABNAMRO hoofdkantoor op de markt

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

ABNAMRO hoofdkantoor op de markt

Ik schreef al eerder dat ABNAMRO haar hoofdkantoor op de markt gaat brengen. Is zo’n groot kantoor nog interessant in deze tijd van thuiswerken?
Welke bedrijven hebben nog zo veel mensen op een kantoor werken dat zo’n duur en groot kantoor nodig is?
Het gebouw zelf heeft wel enkele voordelen. Het ligt op de beste zakelijke locatie van Nederland en belangrijker nog, het ligt op eigen grond!
Een vrijwel unieke situatie in Amsterdam. Dat is zo gekomen omdat ABNAMRO indertijd een grondruil met de gemeente kon doen. De bank had namelijk onder meer aan het Rembrandtplein eigen grond.
De afkoopsom van erfpacht is elders al duizenden euro’s per vierkante meter. Dat is dan voor 50 jaar. Daarna moet je opnieuw afrekenen.
Het gebouw van ABNAMRO heeft 750 parkeerplaatsen en een congrescentrum met 400 plaatsen. Het heeft ook een auditorium met 250 plaatsen, 20 vergaderzalen en een personeelsrestaurant voor 500 personen. Verder is er een dealingroom voor 600 personen en zijn er zeer waarschijnlijk ook enkele kluizen in het gebouw aanwezig.
Het is écht een uniek gebouw en het is duurzaam gebouwd.
Puur als gebouw dus een topstuk op een toplocatie.
Maar wie heeft er nu nog zulke diepe zakken dat je juist dát gebouw wilt kopen? Welk bedrijf kan en wil naast ABNAMRO dit gebouw straks huren? Het blijft toch een beetje “het gebouw van ABNAMRO”, zeker omdat ze een deel willen blijven huren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *