LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 dec 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 dec 2020

  • Eén van de drie topmanagers van Zalando houdt het voor gezien. Hij heeft elf jaar mogen knallen, maar wil nu zijn vrouw de kans geven om een carrière na te jagen. Fantastisch natuurlijk voor zijn vrouw, maar het is ook een teken dat zo’n topman zo veel kan verdienen dat hij na elf jaar met pensioen kan. Dat is ook eigenlijk weer heel ineffectief. Hij is een topper, maar is nu wel op 38 jarige leeftijd al verloren voor het bedrijf en voor de maatschappij.
  • De Chinese economie draait op volle toeren en is daarmee nu een enorme inhaalslag aan het maken op de Amerikaanse economie die wel nog enorm veel last heeft van de Corona uitbraak. De exportgroei in China is een ongehoorde 21% op jaarbasis. De vraag naar metalen neemt in China enorm toe.
  • Ook ik Friesland is nu een aluminium monoliet opgedoken. Dit moet volgens de platte aarde aanhanger wel het bewijs van buitenaardse aanwezigheid op aarde zijn. Immers, zulke dingen kennen wij niet en zeker niet an zo’n edelmetaal als aluminium. 🙂
  • Het Engelse pond verliest nu waarde omdat Brexit nu toch wel begint te knellen. Er is nog altijd geen akkoord. Johnson komt donderdag naar Brussel. Er moet onderhand een besluit gaan vallen.
  • Gisteren had ik een heel blije zoon thuis. Zijn grootste aandelenpositie is Oceana Gold (Dat Romarco overgenomen heeft. Romarco is hij naar vernoemd) Hij had recent flink bijgekocht en zag de aandelen gisteren 32% in waarde stijgen.
  • Apple oprichter Wozniak maakte deze week bekend in een bepaalde crypto te zijn gestapt. Alle aandacht er voor zorgde er direct voor dat de koers van de token fors gestegen is. Daarom vraag je beroemde (en rijke) mensen met je mee te doen. Dan volgt de rest van de kudde vanzelf! In enkele minuten na de lancering was de token al een miljard dollar waard. Ze hebben momenteel alleen een idee, er is nog amper iets uitgewerkt.
  • De tweedehands handel neemt enorm toe. Ik herken dat wel, doe er zelf ook aan mee. Heb nu een gebruikt kippenhok te koop staan. Ik repareer ook veel meer zelf. Dat gaat van gereedschap, kippenhokken tot de computer waar ik nu op werk. Het is een goede zaak. Er zouden ook meer werkplaatsen moeten komen waar spullen gerepareerd kunnen worden. Dat is goed voor de lokale economie.
  • Uber stopt zelf met het ontwikkelen van een zelfrijdende auto en verkoopt haar onderdeel aan Aurora Inventions. Uber gaat ook 400 miljoen in dat bedrijf investeren. (26% belang)
  • Gisteren heeft team Trump weer zes rechtszaken verloren. De stand is nu 50+ tegen 1. Die ene was een winst, maar ging over iets dat al zo geregeld werd. Als je nu als Trump supporter nog niet door hebt dat Trump verloren heeft, hoeveel verloren rechtszaken zijn er dan nog nodig om je zicht op de werkelijkheid wél terug te brengen? Hoe blind ‘volgers’ kunnen worden zien we nu bij de Trump volgers. Het is niet alleen triest, het is ook ‘eng’. Zo gek kunnen mensen dus blijkbaar gemaakt worden.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *