LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 juni 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 juni 2019

italie

De goudprijs is weer boven de $1.330 gekomen. Geen extreme stijging, maar het herstel ging wel opvallend makkelijk. In de Mooie Beursdag portefeuille is met 99% winst afscheid genomen van een ingenomen goudpositie.

Fiat Chrysler heeft het bod op Renault ingetrokken. Blijkbaar hadden ze heel veel haast en toen Renault bedenktijd vroeg was dat bezwaarlijk genoeg om de zaak maar af te blazen. Vreemde zaak.

Italië dreigt een miljardenboete van de EU te krijgen omdat haar begroting niet voldoet. De EU heeft Duitsland en Frankrijk nooit boetes gegeven toen hun begroting niet in orde was. Wordt hier met meerdere maten gemeten?

Er is in Nederland een grote onvrede onder Zzp’ers vanwege het plan om ze een verplichte arbeidsongeschiktheids verzekering op te leggen. Grootste bezwaar is het feit dat die verzekering heel duur is en dat Zzp’ers die verzekering dus niet kunnen betalen. 80% van hen heeft dan ook zo’n verzekering niet. De politiek en werkend Nederland liggen hier mijlenver uit elkaar. De verzekeringslobby heeft hier goed werk (voor haarzelf) verricht. De politiek ging er makkelijk in mee. We hebben geen probleem, dus laten we er één creëren.

Heel Nederland in de kuif geschoten omdat Anna Kendrick in een privé rondvaartboot op Amsterdam afgeeft. Overduidelijk maakt ze een grap, maar dat is aan de lange tenen van de Nederlanders niet besteedt. Heel de showbizz media is in alle staten over haar opmerkingen over de lelijkheid van Amsterdam.

De VS heeft olie op het vuur gegooid door nu een grote wapenverkoop aan Taiwan in het vooruitzicht te stellen. Op alle fronten worden de Chinezen getergd. Hoe ver kan je gaan met dat soort vernederingen?

De rechter heeft Facebook en De Mol een twee weken gegeven om met elkaar te praten over een oplossing. Ik zie daar weinig in, maar de rechter hoopt dat ze er zelf uitkomen, zonder dat er een mogelijk verregaande uitspraak van een rechter nodig is. Facebook wil haar kip met gouden eieren niet slachten, ondanks dat de advertenties bedrog zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *