LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 5 dec 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 5 dec 2019

donald trump

De NAVO top zou door Trump afgesloten worden met een persmoment, maar Trump was boos en had er geen zin meer in. Wederom is het voor Trump duidelijk at zijn vriendjes de dictators zijn en niet de gekozen westerse leiders. Die lachen alleen maar om hem. als een geplaagd kind is Trump vertrokken.

Bloomberg New Energy Finance (BNEF) heeft berekend dat de prijs voor accu capaciteit sinds 2010 met 87% omlaag gegaan is. Weliswaar betalen we misschien net zo veel, maar de capaciteit van de batterijen is veel groter geworden. Per kWu is de prijs nu ongeveer 141 euro. Ze verwachten dat die prijs in 2023 rond de 90 euro zal liggen.

In India is de rente gelijk gehouden maar zijn de economische verwachting fors omlaag bijgesteld. In India is de repo rente nu 5,15%.

Huawei gaat in de VS in beroep tegen de nieuwe regels van de FCC.

Hoeveel mag de Wereldbank nog aan China uitlenen, nu de financiële situatie van dit land enorm risicovol is geworden? Een grote hedge fund beheerder steunt een voorstel om de exposure van de Wereldbank richting China te beperken. Ik heb recent al eens geschreven over die Chinese leningen.

Er is een negatief rapport uitgekomen over de Amerikaanse huizenmarkt. Volgens de analisten gaan de prijzen nog slechts 0,8% stijgen. Ze verwachten dat na de lente hausse de markt gaat opdrogen. Ze verwachten dan ook de laagste huizenomzet in jaren.
Wat ik niet begrijp is dat ze het hebben over een woningschaarste in de VS, maar daarom een daling van de prijzen. Zo werkt de economie echter niet. Volgens de analisten van Raymond James Housing is er nu een unieke situatie ontstaan. This time is different… Punt is, dat dit dus vaak helemaal zo niet is. Schaarste leidt tot prijsstijgingen, niet tot dalingen.

De Duitse industrie is nog altijd in recessie. De deelindex voor de industrie daalde met 2,1 punten negatief. De Chemie sector daalde van 7,3 positief naar maar liefst 19,7 negatief. Het was echter de staalsector die de hardste daling laat zien: van 13,6 negatief naar 28 negatief.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *