LADEN

Typ om te zoeken

Snel geld

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Snel geld

snel geld

De meeste mensen zeggen rijk te willen worden, maar doen dan vervolgens daarvoor de verkeerde dingen. Ze torpederen zelf hun kansen om daadwerkelijk rijk te worden.
Ik schreef gisteren al over het meedoen aan de loterij. Dat is in mijn ogen zooo fout!
Dat is rijk willen worden zonder er ook maar enige inspanning voor te willen doen. In mijn ogen zou je je daarvoor moeten schamen. Op die manier is er toch geen enkele voldoening mogelijk?
Je bent, als je al het enorme geluk hebt om de hoofdprijs te winnen, in feite 100% mazzelaar geweest. Niemand die je zal zien als een degelijke persoon. Jij hebt je geld toch alleen maar gewonnen. Respect hebben ze dan niet voor je.
Veel meer respect is er voor mensen die de juiste dingen gedaan hebben om rijk te worden. Nu is dat respect een bijzaak, maar het maakt je leven wel makkelijker. Als niemand respect voor je heeft, dan zullen je vriendschappen dezelfde oppervlakkigheid hebben. Je kan dan niemand vertrouwen.
Hebben ze wel respect voor je, dan zal je zien dat je ook echte vrienden hebt. Vrienden en vriendschappen waarop je kan bouwen en die uitgaan van een gelijkwaardigheid in de relatie.
Terug naar snel geld… De meeste beursbeleggers zeggen dat ze gaan voor degelijke rendementen, maar uiteindelijk willen ze de klapper maar wat graag maken. Die jacht op de klapper gaat vergezeld van het feit dat de gokjes ook vaak verkeerd aflopen. Dat is voor het rendement funest. Als een aandeel 50% daalt, dan moet het 100% stijgen om weer terug op eigen geld te komen.
Als slimme belegger moet je dus proberen zo min mogelijk verliessituaties te verkrijgen.
Liever iedere keer 10% winst dan met 50% op en neer te gaan.
Criminelen gaan ook altijd voor snel geld. Ze kunnen enorm creatief zijn, maar ze schaken in feite met één zet vooruit. Een degelijke belegger die serieus wil werken aan het opbouwen van vermogen, die schaakt met enkele zetten vooruit in gedachten te hebben.
Dát is het verschil tussen arm denken en rijk denken!
Uiteindelijk wint alleen degene die rijk denkt, want snel gewonnen, snel geronnen is het feit bij de gokkers.
In die hoek wilt u uiteindelijk niet zitten.

Lees hier een recent ander artikel over de materie.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *