LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 september 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 september 2018

– ING groep is akkoord gegaan met een schikking waarbij het 675 miljoen euro boete moet betalen en 100 miljoen terug moet betalen. De bank had te weinig gedaan tegen witwassen. Een nette manier om te zeggen dat ze witwassen graag steunden, want geld is geld en de bank helpt iedereen met geld graag. Moeten ze alleen niet gesnapt worden. Waarom denkt u dat alle banken filialen op tropische eilanden hadden? Toch echt niet om u als vakantieganger ook daar snel te kunnen helpen.
– De Nederlandse belastingdienst is gesnapt daar waar het gaat om onterecht afwijzen van kindertoeslag en een intern onderzoek daarnaar wat ze ontkenden. Het is duidelijk dat er meer onafhankelijk toezicht op de belastingdienst moet komen. Ze voelen zich te comfortabel in hun machtige rol. Trouw heeft hier een prima stuk journalistiek werk afgeleverd.
– In Duitsland heeft Kaufland de producten van Unilever uit de schappen gehaald. Reden is een geschil over de prijzen van de producten. Kaufland is het niet eens met de prijsverhogingen die Unilever heeft doorgevoerd.
– De importheffingen op Chinese zonnepanelen worden afgeschaft. Dit zal panelen flink goedkoper moeten maken. U moet wel opletten, want leveranciers willen de al door hen betaalde importheffingen nog wel in de prijzen doorberekenen zolang als het nog kan.


– Samsung zal dit jaar nog met een vouwbare smartphone gaan komen.
– Hou rekening met een in ons gezicht ontploffende Emerging Markets crisis. Steeds meer landen zien hun munt wegvallen en als gevolg daarvan hun handelsbalans onzeker worden. De werkloosheid neemt toe en inflatie loopt uit de hand.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *